Nyitókép forrása: facebook.com/Gyimesi György – NRSR

 

Három hete bukott meg a Heger-kormány. Az azóta eltelt időben új narratívát dobtak köztudatba a liberálisok, valamint a mainstream szlovák sajtó. Eszerint immár arra megy ki a játék, hogy a „demokratikus” pártok egyesüljenek és vezessék tovább az országot.

A jelzés egyértelmű: ha vannak demokratikus pártok és választók, értelemszerűen vannak nem demokratikus pártok és választók is. A „nem demokratikus pártokat” pedig ez alapján lehet mellőzni vagy kizárni a kormányzásból.

 

Az igen veszélyes megfogalmazás mögött azonban azt kell látni, hogy Eduard Heger visszahívott kormányfőnek igazolnia kell, hogy miért azokkal tárgyal egy új kormánytöbbség létrehozásáról, akik decemberben megbuktatták korábbi kormányát (SaS). Sokan pedig az SaS-t is rehabilitálni szeretnék, mert jelenleg arra is nagy esély van, hogy kiesik a parlamentből.

 

Korčok szerint Gyimesi politikája árt a szlovák-magyar kapcsolatoknak

 hirdetes_300x300  

 

A sajtó azonban már elkezdte a fő üzenet sulykolását, amelyre pénteken Gyimesi György (OĽANO) parlamenti képviselő is reagált egy Facebook-bejegyzés erejéig. Ebben igen találóan összefoglalta, kit tartanak ma az érintett politikusok és „csicskamédiájuk” demokratának.

 

„Barátaim, mostanában gyakran hallják egyes politikusokat és a csicskamédiájukat beszélni “demokratákról”, a “demokratikus” pártok egyesüléséről vagy a “demokraták” együttműködéséről. Vizsgáljuk meg, kit tartanak ezek az emberek demokratának”

 

fogalmazott, majd felsorolta a főbb ismérveket:

 

  • Demokrata az, akinek a progesszív-liberális főáramlat véleménye szent.
  • Úgy ismered meg a demokratát, hogy csak a saját véleményét ismeri el.
  • Demokrata az, aki Brüsszelt jobban szereti Pozsonynál.
  • Egy demokrata számára a nemzeti kisebbségek jogai ismeretlen fogalom, ő csak a melegjogokat tartja számon.
  • Egy demokrata számára nem fontos a saját országa állampolgárainak az érdeke. Jobban érdekli a globális hatalmak érdeke.
  • Demokrata az, aki mélyen meghajol a szivárványos zászló és az LMBTQ+ ideológia előtt.
  • Egy demokrata alapvetően arrogáns és felsőbbrendűnek érzi magát.
  • Végül demokrata csak az lehet, akit más “demokraták” demokratának neveznek.

 

Gyimesi szerint a fenti lista alapján a liberális és progresszív politikusok ismerhetnek magukra.

 

„Ők azok, akik kisajátították a demokrata szó használatát. Számukra mindenki más, aki nem vallja az ő ideológiájukat, világlátásukat, nem demokrata”

 

tette hozzá.

 

„Amikor 2021-ben azt mondtam, a következő parlamenti választások az agresszív liberalizmus, illetve progresszivizmus elleni gát építéséről is szólhatnak, nem voltam messze az igazságtól. Mi, többiek (számukra nem demokraták) pedig küzdeni fogunk a szólásszabadságért és az egyenlőségen alapuló valódi demokráciáért”

 

írta.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.