A közmédia műsorvezetője élő adásban mutatta meg Hegernek saját, kétszeresére drágult rezsiszámláját - Körkép.sk
Gazdaság

A közmédia műsorvezetője élő adásban mutatta meg Hegernek saját, kétszeresére drágult rezsiszámláját

Megkérdezték tőle, hogy ki kell-e fizetni az ilyen és ehhez hasonló alaposan meghízott rezsiszámlákat...

Nyitókép forrása: rtvs/reprofotó

 

Eduard Heger (OĽANO) visszahívott kormányfő ma a közmédia 5 perc múlva 12 című politikai műsorában szerepelt. Az energiaválságról és az energiaárak befagyasztásáról szóló részben a műsorvezető elővette aktuális rezsiszámláját, amely tartalmazta a kiértesítést arról, hogy idén csaknem 120 százalékkal drágul az energiaszolgáltatás havonta, majd Heger elé tette.

 

Heger meglepődött, majd felelőtlennek nevezte az energiaszolgáltatók ilyen eljárását. Ezt követően nyilvános ígéretet tett arra, hogy megbízza a gazdasági minisztert a hasonló problémák azonnali megoldására.

 

A kérdésre, hogy az embereknek az ilyen, alaposan meglódult rezsiszámlákat ki kell-e fizetniük, Heger nem válaszolt, csak elismételte, hogy a kormány olyan intézkedéseket fogadott el, amely a számlán szereplő drágulást nem teszi lehetővé.

 

A dolog már csak azért is kínos, mert az asztal túlsó oldalán ott ült Petr Fiala cseh miniszterelnök is, és Heger nem tudott érdemi választ adni a feltett kérdésekre.

 

“Ez hibás adat. Akik ezt kiállították, kénytelenek lesznek kijavítani. Ők abból a szabályozott árból indulnak ki, amit az Árszabályozási Hivatal adott ki. De amit elfogadtunk, az érvényes, a befagyasztott árak érvényesek”

 

mondta Heger némileg zavartan. A műsorvezető erre elmondta, hogy az önkormányzatok (a távhőszolgáltatók egy jelentős része az önkormányzatokhoz tartozik) azzal magyarázzák a helyzetet, hogy nem kapták meg azokat a pénzeket, amelyekkel kompenzálhatják az államilag nyomott árak miatt keletkező veszteségüket. Heger erre a megjegyzésre sem reagált érdemben. 

 

A miniszterelnök szerint minden energiaszolgáltató cégnek kötelessége “lenne” átírni árazását a kormány által elfogadott határozatoknak megfelelően.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Géza
2023. jan. 09. 10:27

Az a szomorú helyzet, hogy ez a kormány semmire sem tud érdemben és kompetensen reagálni.

  Petike
  2023. jan. 09. 18:44

  szerintem is itt az ideje az elore hozott választásoknak

   Atoszka
   2023. jan. 09. 19:42

   Érdekes Petike, a veled egy húron pendülők már ezt nem nagyon akarják… Más terveik vannak… kit érdekel, hogy ez lenne a normális és demokratikus… És ez a lökött Heger meg csicskaként asszisztál nekik ehhez…

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket