Nyitókép forrása: Veronika Remišová hivatalos facebook-oldala

 

Minden oldalon teljes gőzzel folynak a tárgyalások. Eduard Heger megbuktatott kormányfő pénteken Veronika Remišovával, a Za ľudí elnökével és Milan Majerskývel, a KDH elnökével tárgyalt. A találkozót Remišová kezdeményezte.

 

„Számomra fontos, hogy az egyforma értékeket és víziót valló politikusok beszéljenek egymással, és ezt folytatom továbbra is”

 

mondta Remišová még csütörtökön. Némileg pontosabb indoklást adott a tárgyalásokra a Markíza Testre szabva című politikai műsorában, ahol arról értékezett, hogy a „centrista, jobboldali és konzervatív pártok egységes blokkot alkothatnának a közös értékek alapján”.

 

„A demokratikus erőkkel szemben túlerő alakult ki. A Smer két pártra osztódott, az egyik, a HLAS liberálisabb, a másik oldalon ott a Smer és a Republika. Úgy gondolom, hogy  a jelenlegi demokratikus pártoknak ellensúlyoznia kell ezt a túlerőt”

 

 hirdetes_300x300  

mondta azzal, hogy valamiféle koalícióra lenne szükség.

 

„Ez azt jelenti, hogy egy ilyen koalíciót el tudnék képzelni a KDH, az OĽANO vagy az OĽANO egy részével”

 

mondta, de felvetette az együttműködés lehetőségét a SPOLU mikropárttal és Mikuláš Dzurinda készülő projektjével is.

 

A pénteki találkozóról azonban részleteket nem lehet tudni. A KDH elnöke is elég homályosan írt Facebook-bejegyzésében a Hegerrel folytatott találkozóról. Úgy fogalmazott, hogy „lehetőséget kell biztosítani a konzervatív választónak”, és a közös együttműködést három alapra kell építeni: „konzervatív, szakmai és demokratikus” alapokra.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!