Heger nem érti Sulík állandó véleményváltoztatását, és a Facebookon keresztül intézett felhívást az SaS képviselőihez - Körkép.sk

Hirdetés (X)

politika

Heger nem érti Sulík állandó véleményváltoztatását, és a Facebookon keresztül intézett felhívást az SaS képviselőihez

"Sajnos, amit most látok, az egy kamikaze repülés az egész SaS-szel és az országgal” – kommentálta Heger.

Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Eduard Heger (OĽaNO) megbízott miniszterelnök a Facebookon keresztül szólította fel az SaS képviselőit, hogy támogassák az új 76-ot. Eredetileg személyesen szerette volna megszólítani az SaS-eseket, így a liberálisok elnökétől, Richard Sulíktól felszólalást kért a parlamenti klubjuk ülésén.

 

Kamikaze repülés

 

Heger szerint Sulík ebbe vasárnap beleegyezett, hétfőn viszont megkérte, hogy ne menjen el.

SJE Nyílt nap

 

„Nem értem Richard Sulík állandó véleményváltoztatását. Három demokratikus kormány esett el a karmesteri pálcája alatt. Sajnos, amit most látok, az egy kamikaze repülés az egész SaS-szel és az országgal”

 

– kommentálta Heger.

 

Kitért arra is, hogy az SaS egyes képviselői már arról tájékoztatták, hogy nem ellenzik az új 76-os támogatását.

 

A megbízott kormányfő felhívással fordult az SaS képviselőihez, hogy támogassák a parlament új többségét, és ezzel a folyamatban lévő reformok befejezését.

 

„Az év végén közösen hagytuk jóvá az emberek megsegítésére szolgáló költségvetést. De a kemény munka ezzel nem ért véget. A pénzt el kell juttatni az emberekhez – nem a kiválasztottakhoz, mint régen, hiszen mindenkinek segítségre van szüksége”

 

– írta Heger.

 

A csoport, amelyik lopott

 

Hozzátette: az újjáépítési terv jelenleg a reformszakaszból a beruházási szakaszba vonul át, ezzel párhuzamosan két új kórház építése is megkezdődött, és jelentős beruházások zajlanak a meglévők rekonstrukciójában is. Beruházások történnek az oktatásba, a tudományba és az innovációba, a vasútba és a kerékpárutakba.

 

Szavai szerint nem tudja és nem is akarja elképzelni, hogy mi lenne, ha a Robert Fico (Smer-SD) és Peter Pellegrini (Hlas-SD) körüli csoport döntene ezekről a beruházásokról.

 

„Az a csoport, amelyről ma több tucat ember tanúskodik úgy, hogy loptak. Szeretném hinni, hogy Richard Sulík is tisztában volt ezzel a forgatókönyvvel, ezért keresett meg a bizalmatlansági szavazás másnapján egy új 76-os ajánlatával”

 

– húzta alá Heger.

 

 

SITA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket