Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Eduard Heger (OĽaNO) megbízott miniszterelnök a Facebookon keresztül szólította fel az SaS képviselőit, hogy támogassák az új 76-ot. Eredetileg személyesen szerette volna megszólítani az SaS-eseket, így a liberálisok elnökétől, Richard Sulíktól felszólalást kért a parlamenti klubjuk ülésén.

 

Kamikaze repülés

 

Heger szerint Sulík ebbe vasárnap beleegyezett, hétfőn viszont megkérte, hogy ne menjen el.

 hirdetes_810x300  

 

„Nem értem Richard Sulík állandó véleményváltoztatását. Három demokratikus kormány esett el a karmesteri pálcája alatt. Sajnos, amit most látok, az egy kamikaze repülés az egész SaS-szel és az országgal”

 

– kommentálta Heger.

 

Kitért arra is, hogy az SaS egyes képviselői már arról tájékoztatták, hogy nem ellenzik az új 76-os támogatását.

 

A megbízott kormányfő felhívással fordult az SaS képviselőihez, hogy támogassák a parlament új többségét, és ezzel a folyamatban lévő reformok befejezését.

 

„Az év végén közösen hagytuk jóvá az emberek megsegítésére szolgáló költségvetést. De a kemény munka ezzel nem ért véget. A pénzt el kell juttatni az emberekhez – nem a kiválasztottakhoz, mint régen, hiszen mindenkinek segítségre van szüksége”

 

– írta Heger.

 

A csoport, amelyik lopott

 

Hozzátette: az újjáépítési terv jelenleg a reformszakaszból a beruházási szakaszba vonul át, ezzel párhuzamosan két új kórház építése is megkezdődött, és jelentős beruházások zajlanak a meglévők rekonstrukciójában is. Beruházások történnek az oktatásba, a tudományba és az innovációba, a vasútba és a kerékpárutakba.

 

Szavai szerint nem tudja és nem is akarja elképzelni, hogy mi lenne, ha a Robert Fico (Smer-SD) és Peter Pellegrini (Hlas-SD) körüli csoport döntene ezekről a beruházásokról.

 

„Az a csoport, amelyről ma több tucat ember tanúskodik úgy, hogy loptak. Szeretném hinni, hogy Richard Sulík is tisztában volt ezzel a forgatókönyvvel, ezért keresett meg a bizalmatlansági szavazás másnapján egy új 76-os ajánlatával”

 

– húzta alá Heger.

 

 

SITA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!