Nyitókép: sme.sk

 

Boris Kollár házelnök szerint pártja, a Sme rodina az előrehozott választások szeptemberi lebonyolítását is támogatja, ugyanakkor inkább a júniusi időpontot preferálja. Úgy véli, kompromisszumra kell törekedni.

 

Kollár szerint olyan megoldást kell találni, ahol mindenki „legalább egy kicsit” elégedett lehet. Közben tárgyal az összes parlamenti párt elnökével arról, hogy elfogadják az alkotmánytörvényt a választási ciklus lerövidítéséről. Egyúttal arra is megkérte a pártvezéreket, hogy ne akarjanak politikai tőkét kovácsolni a tárgyalásokból és ne csináljanak cirkuszt.

 

Ha a korábbi négy koalíciós párt megegyezik a választási időszak lerövidítéséről és közös nyilatkozatot tesznek, Kollár szerint az előrehozott választásokig a jelenlegi formában dolgozhatna a kormány.

 

 hirdetes_810x300  

„Abban az esetben, ha nem fogadjuk el az alkotmánytörvényt, minden esik és az ellenzék elfelejtheti az előrehozott választásokat”

 

mondt Kollár azzal, hogy ebben az esetben az államfő ügyvivő kormányt nevezne ki, amelynek azonban nem lenne támogatása a parlamentben.

 

Háttér:

 

Az SaS kikosarazta Hegert, a kormányfő tárgyalásokat kezdeményez az előrehozott választásokról

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!