Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

A parlamenten kívüli SNS politikai pártokból álló szlovák ellenzéki blokkot szeretne létrehozni. Andrej Danko pártelnök a közösségi oldalon jelentette be, hogy egyeztetni kíván az ellenzéki pártokkal az együttműködésről, a cél az, hogy a jelenlegi koalíciós pártok ne térhessenek vissza a hatalomba.

 

Egyúttal a január 21-i, szombati népszavazáson való részvételt szorgalmazta. Hangsúlyozta, hogy a referendum eredményeitől függ az előrehozott választás is.

 

„Szlovák ellenzéki tömböt kell létrehoznunk. Bízom benne, hogy akkor esélye sem lesz ezeknek az embereknek a visszatérésre” – zárta gondolatait.

 hirdetes_810x300  

 

Saját elmondása szerint tiszteletben tartja egyes ellenzéki pártok döntését, hogy önállóan indulnak a parlamenti választáson. Ugyanakkor bejelentette, hogy az SNS felkeresi a kisebb politikai pártokat a csatlakozási ajánlattal.

 

Rámutatott az ország jelenlegi helyzetére. Az állam lerombolásáról beszélt. Danko szerint ahelyett, hogy a koalíciós pártok és az SaS az ország problémáinak megoldásáról beszélnének, immár harmadik éve csak vitákat és civakodást látni. Úgy véli, tárgyalásokat kell folytatni arról, hogyan lehet megakadályozni, hogy ezek a pártok visszakerüljenek a hatalomba. Erről a Smer-SD, a Hlas-SD és más ellenzéki pártok képviselőivel is szeretne beszélni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!