Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Az SaS részt vesz a szerdai tanácskozáson azzal a céllal, hogy kompromisszumos időpontot találjanak az előrehozott választásokra. Erről a párt szóvivője, Ondrej Šprlák tájékoztatott.

 

Az ülésen részt vesz Richard Sulík pártelnök, Branislav Gröhling, az SaS alelnöke és Mária Kolíková parlamenti képviselő.

 

„Célunk az alkotmányos káosz elkerülése, ezért támogatjuk az előrehozott választások szeptemberi időpontját. Minőségi alkotmánymódosítást kell készítenünk, hogy senki ne fordulhasson sikeresen a Szlovák Köztársaság Alkotmánybíróságához azzal, hogy megsértették passzív alkotmányos jogát”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Sulík.

 

Mint hozzátette, azért is preferálják a szeptemberi dátumot, mert olyan fontos bírósági ügyek is végérvényesen lezárulhatnak, mint például Dušan Kováčik volt speciális ügyész korrupciós ügye. Ugyanakkor a bűnüldöző szervek a folyamatban lévő ügyeket is nyugodtan és zavartalanul tudják befejezni.

 

Sulík szerint a szeptemberi időpont igazságos a polgárokkal és az országgal szemben, és reményt ad arra, hogy a választási kampány felesleges érzelmek nélkül zajlik majd.

 

„Ha ilyen megállapodás születik, akkor arra számítunk, hogy az elnök asszony szeptemberig engedi Eduard Heger kormányának a kormányzást”

 

– zárta szavait Sulík.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!