Vajon kinek az érdeke hájpolni Simon Zsoltot, és miért? - Körkép.sk

Hirdetés (X)

politika

Vajon kinek az érdeke hájpolni Simon Zsoltot, és miért?

A Most-Híd és az Összefogás mellé hoznák be a harmadik liberális, progresszív törtetőt.

Nyitókép: Forró Krisztián Fb-oldala

Tartózkodóak a Szövetségben Simon Zsolt nyomulásával kpacsolatban.

 

Érdemes résen lennünk a liberális, progresszív szlovákiai magyar sajtó láttán, hogy mennyire egy húron pendülnek bizonyos témákban. Az egyik ilyen összekacsintós projekt Simon Zsolt egyszemélyes pártjának becsempészése a Szövetségbe. Mi több, úgy adni alá a lovat, hogy elhitessék mindenkivel, itt kérem szépen erő van, karikák, szavazatok érkeznek, élni kell hát a lehetőséggel. Mindent a parlamenti bejutás érdekében.

 

De hát ugyanezen helyek egyikén hangzik el, ha akár jól fizető ellenséget kell reklámozni: “jó pénzért, a sz rt is becsomagoljuk”. Hát még, ha barát! Akkor milyen rajongással megy a munka.

 

SJE Nyílt nap

Ehhez még akár megvett felmérésekkel is operálnak egyesek, hogy elhitessék, számottevő tényezők. Pedig ha megnézzük, hogy szerepeltek a legutóbbi helyhatósági, megyei, illetve parlamenti választások, megkapjuk a valós képet.

 

Nem beszélve arról, hogy éppen csak azt nem méri senki, hogy egy Simon Zsolt féle toxikus, szélhámos figura mennyi hithű, magyar szavazót riaszt el attól, hogy a vele induló Szövetségre szavazzon. Mi megkérdeztük olvasóinkat, az eredmény itt látható.

 

Szavaznál a Szövetség-Alianciára, ha azon Simon Zsolt is szerepel?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Szerencsére a dolgok teljesen másként állnak, mint azt a magyarul író felvidéki sajtó próbálja elhitetni. Simon és szövetségesei (igen, a Most-Híd és az Összefogás is) csak az egykori MKP felszámolásában érdekeltek.

 

Mivel ma már a Szövetségben nyomul mindenki, így a legjobb, ha oda hozzák be a Most-Híd és az Összefogás mellé a harmadik liberális, progresszív törtetőt. Ami természetesen, az egykori, Bugár Béla fémjelezte, oligarchák által uralt pártszövetség újraélesztését jelentené.

 

Király Zsolt: Simon Zsolt hiú ábrándjai a Szövetséggel

 

Erről szólt Simon nyílt levele (hiszen egyébként vélhetően le sem ülne vele a jóérzésű Alianciás) a közös tárgyalásról. Forró Krisztián pártelnök nyilatkozatai viszont elég egyértelműek. A párt legfeljebb meghallgatja az önjelölt Simon követeléseit, de kb. ennyi. Forrónak nincs is nagyon más választása, ha meg akarja őrizni befolyását a párton belül. A liberálisok, progresszívek, Orbánellenesek ugyanis Simonnal kiegészülve könnyen felül kerekedhetnének az MKP platformon (miközben a pártot többségében az MKP-s szavazók tartanák életben…)

 

Hiszen a találkozóról egyetlen fotó, közös Facebook-poszt sem készült, mint ahogy sajtótájékoztatót sem tartottak. Nehogy még véletlenül is hitelesítsék Simont. És ez így van rendjén.

 

A Körkép.sk azért szóra bírta a pártelnököt, Forró Krisztiánt, aki hosszan ecsetelte álláspontját az ilyen tárgyalások esetén. Ebből pedig azt olvastuk ki, hogy egyáltalán nem eszik olyan forrón a Szövetség-Simon kását, mint ahogy azt a holdudvar láttatni szeretné. Ezt az interjút hamarosan közöljük.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Atoszka
2023. jan. 20. 23:05

A felvidéki magyar politizálásban nagyon sok a “szarember”… Simon is egy közülük.

Kecskeméthy Dénes
2023. jan. 21. 12:39

es ezeket a a szarokat ignoralni kell......

  Petike
  2023. jan. 21. 17:17

  akkor majd szavazz Kotlebára vagy Ficora

B.Zoltán
2023. jan. 21. 18:30

Döglégy !

hugo
2023. jan. 21. 20:22

Mit jelent magyarul "hájpolni" ?

  B.Zoltán
  2023. jan. 21. 23:34

  hájpol Sztárol, menedzsel, "nyomul valakivel". (Szleng.)

Taksony
2023. jan. 22. 16:45

Nagyon sajnalatos, hogy nem tudunk osszefogni pedig nagy szuksegunk volna ra mert a letunk a tet de mindig vannak nemzetarulok.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket