Nyitókép forrása: Miroslav Kollár hivatalos facebookoldala

 

Úgy tűnik, tényleg a SPOLU kereteiben fog megvalósulni a Dzurinda-projekt. Mikuláš Dzurinda szlovák exkormányfő, aki épp a nagypolitikába készül visszatérni, saját párt alapítása helyett a SPOLU mikropártra építi leenedő struktúráját, amelyről azonban túl sokat nem lehet tudni. Dzurinda és a SPOLU elnöke, Miroslav Kollár parlamenti képviselő hétfőn írtak alá egy közös memorandumot arról, hogy a jövőben együtt fognak működnak, „nem csak az előrehozott választások erejéig”.

 

„A memorandum aláírásával hivatalosan is megerősítettük szándékunkat az együttműködés és egy közös politikai platform létrehozása irányába, amely összefogja majd a program szempontjából közel eső pártokat és mozgalmakat, főleg azokat, amelyek az Európai Néppárt EP-frakció tagjai”

 

írta Miroslav Kollár a Facebookon.

 

Dzurinda a „szlovákiai helyzetkép javítását” tűzte ki célul, különös tekintettel az ország „euroatlanti orientációjának fenntartására”.

 hirdetes_810x300  

 

„Ezt a célt csak összefogással tudjuk elérni, és a már létező demokratikus politikai csoportokkal való együttműködéssel”

 

hangsúlyozta.

 

A két politikus a következő napokban hivatalos keretbe foglalja a memorandum tartalmát, módosítják a SPOLU alapszabályát, és rögzítik, hogy a jelöltlistákról szóló javaslatok az „egységes párt” kongresszusa vitatja meg „a javasolt tagok kösö elfogadása által”.

 


Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!