Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

Az SaS, mint az elmúlt hónapokban már annyiszor, megint saját nyilatkozatainak ellentmondva hétfőn délután már azt közölte, hogy csak a szeptember 30-i dátumot fogják támogatni a holnapi (kedd, január 31.) szavazáson. Mivel az OĽaNO is a választások elodázásában érdekelt, és a két pártnak együtt elég képviselője van, hogy ne legyen meg az alkotmányos többség a többi időponthoz, a május 27-i és a június 24-i dátumok esélye jelentősen lecsökkent.

 

A Sme rodina hétfőn tovább próbálkozott, hogy egy szeptemberinél korábbi dátum mögé tudjon legalább 90 mandátumot beállítani, és tárgyalt a liberálisokkal is, de az SaS most korábbi kijelentésétől eltérően már csak a szeptembert támogatja. A liberálisoknál nem kizárt, hogy a következő nem egész egy nap alatt még fordítanak egyet a köpönyegen, de erre az idő előrehaladtával egyre inkább csökken az esély.

 

A Za ľudí hallani sem akar a szeptemberi dátumról, ami nem csoda, a pártnak minimális esélye van csak a parlamentbe jutásra.

 

 hirdetes_300x300  

„A szeptemberi dátumnak van a legnagyobb valószínűsége”

 

jelentette ki Kollár az SaS-szel folytatott egyeztetés után hétfőn. Állítása szerint az SaS más időpontot nem fog támogatni a holnapi szavazáson.

 

Az egy másik kérdés, hogy így a Heger-kabinet lesz-e Szlovákia történetének leghosszabban regnáló olyan kormánya, amelytől a parlament megvonta a bizalmat. Ráadásul megint a várhatóan válságokkal teli fűtési szezon és költségvetési vita kezdetére esik majd a választás időpontja.

 

Körkép.sk, pravda.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!