Előrehozott választások: Kedden szavaznak, de még mindig nem tudják, hogy mit is akarnak - Körkép.sk

Hirdetés (X)

politika

Előrehozott választások: Kedden szavaznak, de még mindig nem tudják, hogy mit is akarnak

Heger kibukott, Kollárék pedig minden javaslatot megszavaznak majd.

Nyitókép: nrsr.sk

 

Kedden 17 órától szavaz a parlament az előrehozott választások időpontjáról, azonban még hétfőn is egymásnak ellentmondó információkat lehetett hallani az egyes pártvezetőktől.

 

Eduard Heger megbízott kormányfő ezért hétfőn felszólította a korábbi koalíció tagjait, hogy ne kérdőjelezzék meg a már egymás között megbeszélt és elfogadott időpontot az előrehozott választásokra. Heger szerint a szeptember 30-i időpont kompromisszum, jelezte, hogy a további tárgyalásokat elutasítja.

 

“Nem értem a politikai vezetőket, miért kérdőjelezik meg az egyezségeket és csinálnak további cirkuszsorozatokat. Lehet, hogy néhányuknak sok az idejük találgatni, mivel már nem viselnek közvetlen felelősséget az országért”

 

SJE Nyílt nap

konstatálta Heger.

 

Sulík elutasítja, hogy az SaS ötlete volt a szeptemberi dátum

 

Richard Sulík hétfőn elutasította, hogy az SaS ötlete lett volna, hogy szeptember végén legyenek az előrehozott választások.

 

“Az SaS úgy fog szavazni, ahogy arról megegyeztünk és ahogy ígértük. A szeptemberi időpontot fogjuk megszavazni az előrehozott választásokra”

 

mondta Sulík azzal, hogy nem változtatnak hozzáállásukon, ha csak nem születik más megegyezés a korábbi négyes koalíción belül.

 

Sulík hétfőn Boris Kollárral tárgyalt. Az OĽaNO nem vett részt ezen az egyeztetésen, amit úgy értékel, hogy nem változtattak eredeti elképzelésükön.

 

Kollár megerősítette, hogy feltehetőleg szeptember végén lesznek majd a választások, más időpontra ugyanis valószínűleg nem tudnak összeszedni 90 támogató szavazatot.

 

“Igen, soká lesz, de jobb, mintha egy év lenne”

 

mondta Kollár, majd jelezte, hogy a Sme rodina ettől függetlenül a korábbi javasolt időpontokat is támogatni fogja a parlamentben.

 

A képviselők kedden, január 31-én 17 órától döntenek az előrehozott választások időpontjáról. A koalíció szeptember 30-i dátumról szóló határozatot nyújtott be. A Hlas-SD frakciója június 24-ét javasolja, a Smer-SD pedig május 27-ét.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket