Nyitókép: SITA

 

Az MKP-t, majd a Most-Hidat is szétverő Simon Zsolt ma bejelentette, hogy nem folytatja tovább a tárgyalásokat arról, hogy a Szövetség-Alianciával választási pártot hozzanak létre.

 

A korábbi mezőgazdasági miniszter egyszer már kijátszotta ezt a lehetőséget, mégpedig a legutóbbi parlamenti választásokon, a Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) részeként. Simonnak akkor arra volt jó egyszemélyes pártjának, a Magyar Fórumnak a részvétele a választási pártban, hogy lenyúlja a választási eredménye után járó bevétel egy részét.

 

 hirdetes_300x300  

És bár az elért eredmény a parlamenti bejutásra nem volt elég, Simon nem búsult. Arra ugyanis bőven elég lett, hogy Simonék több tízezer euróval gazdagabban hagyhassák ott az MKÖ-t is.

 

Mivel a választások ismét közelednek, Simonnak pedig pénzre van szüksége, újra előállt az egyszer már bevált csellel.

 

Király Zsolt: Simon Zsolt hiú ábrándjai a Szövetséggel

A Szövetség-Aliancia azonban ezúttal résen volt. Forró Krisztián pártelnök az MKP (Magyar Konzervatív Platform) taksonyi kongresszusa után a Körkép.sk kérdésére megerősítette, hogy Simon előtt nyitott az út a közös magyar választási listára, amennyiben a másik két platform átenged neki a helyeiből. De azt is csak egyéni alapon.

 

Az MKP Platform úgy döntött, hivatalosan is válallja, hogy magyar és konzervatív

 

Simon erre sajtótájékoztatót hívott össze, melyben több ordas hazugságot is megeresztett. Például, hogy a Magyar Fórum támogatottsága eléri a Szövetségét, és hogy Forró Krisztiánék azzal, hogy kikosarazták a pártját, nemet mondtak a közös magyar listára. Mondanunk sem kell, Simonnak egyik állítása sem igaz.

 

A Világi Oszkár oligarcha minisztereként elhíresült politikus a sajtótájékoztatón EU ellenességgel vádolta meg az MKP-t és Magyarország kormányát. A kikosarazott Simon hirtelen rájött, hogy ilyen listán nem is szeretne szerepelni.

 

Megszereztük: Íme, a Szövetség-Aliancia parlamenti jelöltlistája

 

Persze a párt szétveréséről azért nem szívesen mondana le. Így, miközben a Szövetség felét alkotó MKP-t kritizálta, és nevezte nem demokratikusnak, felszólította a másik két platformot, a hozzá közelebb álló Most-Hidat és az Összefogást, hogy február 15-ig adjanak választ arra, hogy ők maguk el tudják-e képzelni az együttműködést a Magyar Fórummal.

 

Amennyiben a két liberális platformtól is kosarat kap, Simon a szlovák pártok felé fordul. Feltéve, ha lesz olyan balek, aki hajlandó közös választási listát indítani a valójában mérhetetlen pártjával.

 

Simon megmérettetett, és könnyűnek találtatott. Ő az a rekorder politikus, aki már a közelgő választások előtt elvesztette a polgárok bizalmát. Nem kár érte, bár bizonyára még minden követ megmozgat majd annak érdekében, hogy keresztbe tegyen a magyar képviseletnek.

 

Ez lesz az utolsó dobása, aztán mehet a süllyesztőbe. Épp ideje lesz.

 

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 22 olvasónak tetszik ez a cikk.