Király Zsolt: Nem jött be Simon Zsolt újabb átverése. Megszabadult a Magyar Fórumtól a Szövetség-Aliancia - Körkép.sk
Hajnalka
 • HUF: 385.38
 • USD: 1.08
 • 2 °C
 • 8 °C

Hirdetés (X)

politika

Király Zsolt: Nem jött be Simon Zsolt újabb átverése. Megszabadult a Magyar Fórumtól a Szövetség-Aliancia

Ő az a politikus, aki már a közelgő választások előtt elvesztette a polgárok bizalmát.

Nyitókép: SITA

 

Az MKP-t, majd a Most-Hidat is szétverő Simon Zsolt ma bejelentette, hogy nem folytatja tovább a tárgyalásokat arról, hogy a Szövetség-Alianciával választási pártot hozzanak létre.

 

A korábbi mezőgazdasági miniszter egyszer már kijátszotta ezt a lehetőséget, mégpedig a legutóbbi parlamenti választásokon, a Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) részeként. Simonnak akkor arra volt jó egyszemélyes pártjának, a Magyar Fórumnak a részvétele a választási pártban, hogy lenyúlja a választási eredménye után járó bevétel egy részét.

 

SJE Nyílt nap

És bár az elért eredmény a parlamenti bejutásra nem volt elég, Simon nem búsult. Arra ugyanis bőven elég lett, hogy Simonék több tízezer euróval gazdagabban hagyhassák ott az MKÖ-t is.

 

Mivel a választások ismét közelednek, Simonnak pedig pénzre van szüksége, újra előállt az egyszer már bevált csellel.

 

Király Zsolt: Simon Zsolt hiú ábrándjai a Szövetséggel

A Szövetség-Aliancia azonban ezúttal résen volt. Forró Krisztián pártelnök az MKP (Magyar Konzervatív Platform) taksonyi kongresszusa után a Körkép.sk kérdésére megerősítette, hogy Simon előtt nyitott az út a közös magyar választási listára, amennyiben a másik két platform átenged neki a helyeiből. De azt is csak egyéni alapon.

 

Az MKP Platform úgy döntött, hivatalosan is válallja, hogy magyar és konzervatív

 

Simon erre sajtótájékoztatót hívott össze, melyben több ordas hazugságot is megeresztett. Például, hogy a Magyar Fórum támogatottsága eléri a Szövetségét, és hogy Forró Krisztiánék azzal, hogy kikosarazták a pártját, nemet mondtak a közös magyar listára. Mondanunk sem kell, Simonnak egyik állítása sem igaz.

 

A Világi Oszkár oligarcha minisztereként elhíresült politikus a sajtótájékoztatón EU ellenességgel vádolta meg az MKP-t és Magyarország kormányát. A kikosarazott Simon hirtelen rájött, hogy ilyen listán nem is szeretne szerepelni.

 

Megszereztük: Íme, a Szövetség-Aliancia parlamenti jelöltlistája

 

Persze a párt szétveréséről azért nem szívesen mondana le. Így, miközben a Szövetség felét alkotó MKP-t kritizálta, és nevezte nem demokratikusnak, felszólította a másik két platformot, a hozzá közelebb álló Most-Hidat és az Összefogást, hogy február 15-ig adjanak választ arra, hogy ők maguk el tudják-e képzelni az együttműködést a Magyar Fórummal.

 

Amennyiben a két liberális platformtól is kosarat kap, Simon a szlovák pártok felé fordul. Feltéve, ha lesz olyan balek, aki hajlandó közös választási listát indítani a valójában mérhetetlen pártjával.

 

Simon megmérettetett, és könnyűnek találtatott. Ő az a rekorder politikus, aki már a közelgő választások előtt elvesztette a polgárok bizalmát. Nem kár érte, bár bizonyára még minden követ megmozgat majd annak érdekében, hogy keresztbe tegyen a magyar képviseletnek.

 

Ez lesz az utolsó dobása, aztán mehet a süllyesztőbe. Épp ideje lesz.

 

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 22 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Petike
2023. jan. 30. 19:21

Király te .......ezt inkább nem kommentálom

B.Zoltán
2023. jan. 31. 01:52

Petikének fáj az "igazság" ?!

  Petike
  2023. jan. 31. 15:19

  tudod az igazság az hogy koszonettel az MKPnak nem jut be a Szovetség a parlamentbe de Simon mivel el lett utasitva a Dzurinda féle Modrá koalicia listáján be fog jutni.Remélem a Hid a 45 jeloltbol 3at biztosít a MF jeloltjeinek és persze Simonnak.Nagyon jol tudom mire megy ki a játék a MKP platform NEM zárta kia Smert a választások utáni koaliciobol Orbán nyomására Orbánnak az érdeke hogy a Smerohlas nyerje meg a választásokat ez az igazság B.Zolika.

   Király Zsolt
   2023. jan. 31. 15:58

   Butaságokat beszélsz, álnevű Petike! Az MKP és annak elnöke többször is kizárta az együttműködés lehetőségét a Smerrel. Többek között a Körkép.sk kérdésére is.

Petike
2023. jan. 31. 16:37

Zsoltikám csakhogy a helyzet megváltozott Orbánnak az érdeke hogy a Smerohlas nyerjen mert nem maradt szovetségese apropo arrol miért nem csidekedsz hogy a transparency Internacional kijelentette hogy Magyarország Europa legkorruptabb állama és a Standars and Poors leminosítette MOot negatívra

  Gabor
  2023. jan. 31. 20:14

  A transparency intercity az egyik legkorruptabb szervezet a világon , petike meg az usa és a brüsszeli ukránpárti senkik szószólója , szégyene !

   Petike
   2023. feb. 01. 12:36

   ja persze mert most jon a primitiv sorosozás brusszelezés ukránozás mert pl.Mészáros Lorinc nevu gázszerelo és Tiborcz István a temérdek vagyonjaikat hosszú sok éves tisztességes és becsuletes munkával gyarapították ossze

  kulcsargeza
  2023. feb. 01. 12:57

  Petike drága, ha már magyarul csak konyhanyelven beszélsz, akkor legalább angolul ne írogass hülyeségeket! ...& Poors!

   Petike
   2023. feb. 01. 14:54

   magyar alapiskolába jártam és azokat kritizáld akiknek tele vannak a hozzászolásaik helyesírási hibákkal

B.Zoltán
2023. jan. 31. 19:10

Petike delirál !

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 45 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben, a Heti Válaszban, valamint több országos szlovák és magyar nyelvű médiában is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket