Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Vége a népszavazásokkal és a választási dátumokkal kapcsolatos cirkusznak – jelentette ki Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina elnöke miután a parlament jóváhagyta a választási időszak lerövidítését és az előrehozott választások szeptember 30-i időpontját.

 

Kijelentette, hogy a törvényben meghatározott időpontban kiírja a választásokat, a pártok jelöltlistáit pedig július 2-a körül lehet majd leadni.

 

„Betartottuk azt, amit mondtunk” – közölte, hozzátéve, hogy a Sme rodina képviselői az előrehozott választások összes javasolt időpontját támogatták. Sajnálja az ellenzék „farizeusságát”.

 hirdetes_300x300  

 

Kiemelte, hogy először a május 27-i, majd a június 24-i időpontról szavaztak, de egyik időponthoz sem gyűlt össze 90 képviselői szavazat. Ezt követően szavaztak a szeptemberi időpontról, amit az ellenzék nem támogatott. Kollár szerint az ellenzék ezzel egy ügyvivő kormányt kockáztatott.

 

„Nagyon örülök, hogy vége van ennek a cirkusznak, az ellenzék csak arra használta fel, hogy ismét káoszt keltsen” – tette hozzá.

 

A jelenlegi helyzet szerinte nem mindennapi, hiszen a koalíciós szerződés általában fél évvel a választások előtt megszűnik. Elmondása szerint a Sme rodina eddig az időszakig igyekszik megfelelően együttműködni a partnerekkel.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.