Kollár: Vége a cirkusznak, a törvényben meghatározott időpontban kiírom a választásokat - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

politika

Kollár: Vége a cirkusznak, a törvényben meghatározott időpontban kiírom a választásokat

"Az ellenzék csak arra használta fel az egészet, hogy ismét káoszt keltsen” – tette hozzá.

Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Vége a népszavazásokkal és a választási dátumokkal kapcsolatos cirkusznak – jelentette ki Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina elnöke miután a parlament jóváhagyta a választási időszak lerövidítését és az előrehozott választások szeptember 30-i időpontját.

 

Kijelentette, hogy a törvényben meghatározott időpontban kiírja a választásokat, a pártok jelöltlistáit pedig július 2-a körül lehet majd leadni.

 

„Betartottuk azt, amit mondtunk” – közölte, hozzátéve, hogy a Sme rodina képviselői az előrehozott választások összes javasolt időpontját támogatták. Sajnálja az ellenzék “farizeusságát”.

SJE Nyílt nap

 

Kiemelte, hogy először a május 27-i, majd a június 24-i időpontról szavaztak, de egyik időponthoz sem gyűlt össze 90 képviselői szavazat. Ezt követően szavaztak a szeptemberi időpontról, amit az ellenzék nem támogatott. Kollár szerint az ellenzék ezzel egy ügyvivő kormányt kockáztatott.

 

„Nagyon örülök, hogy vége van ennek a cirkusznak, az ellenzék csak arra használta fel, hogy ismét káoszt keltsen” – tette hozzá.

 

A jelenlegi helyzet szerinte nem mindennapi, hiszen a koalíciós szerződés általában fél évvel a választások előtt megszűnik. Elmondása szerint a Sme rodina eddig az időszakig igyekszik megfelelően együttműködni a partnerekkel.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gabor
2023. jan. 31. 20:24

Nincs vége a cirkusznak , a cirkusz tovább folytatódik ,csak sajnos a mi bőrünkre , a mi jelenünkre és jovőnkre megy ki a játék ! Szégyen egy ilyen kormányzat ,de a legnagyobb szégyene az országnak a szőke Zuzana !

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket