Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Sorsdöntő lesz a választási kampány, amelyben mindannyian a demokrácia megmentéséért fogunk küzdeni – jelentette ki Igor Matovič, az OĽANO elnöke az előrehozott parlamenti választások időpontjának jóváhagyására reagálva. Hozzátette: „nagyon jó lenne” elkerülni a populista kampányintézkedések elfogadását.

 

„Nagyon jó lenne elkerülni a populista kampány, a 15., 16., 19. nyugdíjat elfogadását, mert a hitelminősítő ügynökségek nagyon gyorsan benyújtanák ezért a számlát, és mindannyian milliárdokat fizetnénk ki a kamatokra“

 

– mondta újságíróknak Matovič.

 

 hirdetes_810x300  

Előrehozott választások: Eldőlt, szeptemberig kap hosszabbítás a Heger-kabinet

 

Matovič reméli, hogy sikerül megegyezniük a Sme rodina vezetőjével, Boris Kollárral és a Za ľudí vezetőjével, Veronika Remišovával egy dzsentlmeni koalíciós megállapodásban, és a választásokig úgy fognak működni, ahogyan eddig.

 

Megismételte, hogy 2022 szeptembere óta, amikor az SaS távozott, nyugalom van a koalíciós tanácsokon.

 

„Megpróbáljuk fenntartani ezt a jó kapcsolatot egymás között”

 

– mondta. Feltételezi, hogy a javaslatokat „ad hoc” vitatják meg az SaS-szel.

 

A benyújtott törvényjavaslatokkal kapcsolatban, amelyek az OĽANO választás előtti ankéntjében szerepeltek, Matovič elmondta, ezzel teljesül a kormány programnyilatkozata, amelyre több mint 90 képviselő szavazott.

 

„A választás előtti ígéreteket illik teljesíteni”

 

– tette hozzá.

 

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője megjegyezte, a keddi szavazás során a volt kormánypártok tartották magukat a megállapodáshoz. Elmondása szerint a szeptemberi választási időpontot az SaS javasolta és Zuzana Čaputová államfő is elfogadta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!