Szijjártó: Nagyköveteket fogadunk, nem helytartókat, annak az időszaknak vége van - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

politika

Szijjártó: Nagyköveteket fogadunk, nem helytartókat, annak az időszaknak vége van

"Több tiszteletet a magyaroknak!"

Nyitókép forrása: Budapest, 2023. február 2. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Rania A. al-Masat, Egyiptom nemzetközi együttműködésért felelős miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón a 4. Magyar-Egyiptomi Gazdasági Vegyes Bizottság ülése után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. február 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

 

“Nagyköveteket fogadunk, és nem kormányzókat vagy helytartókat fogadunk, akiket feltételezem azért küldenének ide, hogy megmondják nekünk, hogyan éljünk a saját hazánkban. Ennek a korszaknak vége van. Magyarország egy szuverén ország”

 

jelentette ki csütörtökön Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter David Pressman budapesti amerikai nagykövet a Politicoban megjelent írására reagálva. Abban Pressman arról értékezett, hogy Magyarország “a Putyin által támogatott nézeteket hangoztatja”.

 

Szijjártó úgy fogalmazott:

 

SJE Nyílt nap

“Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani, érdektelen, teljes mértékben érdektelen, hogy mit gondol ő vagy bármely más nagykövet a magyarországi belpolitikai folyamatokról, mert semmi köze nincsen hozzá”

 

mondta, hozzátéve:

 

Nem dolga beleszólni Magyarország belügyeibe, és ha arra kívánja felhasználni a magyarországi tartózkodását, hogy minősítgesse a magyar emberek által elég egyértelmű többséggel megválasztott, a magyar emberek felhatalmazását bíró kormány tevékenységét, akkor nagyon nehéz dolga lesz abban a tekintetben, hogy a két ország közötti együttműködés javítása érdekében eredményesen dolgozzon

 

emelte ki. Azt is leszögezte, hogy Magyarország nagyköveteket és nem helytartókat fogad:

 

“Mert mi, amikor nagyköveteket fogadunk, akkor azt szó szerint értjük: nagyköveteket fogadunk. Olyan embereket, akikről azt gondoljuk, hogy a küldő ország azért küldi ide, hogy a két ország kapcsolatának javításán, fejlesztésén dolgozzanak, a kölcsönös tisztelet talaján állva. Nem kormányzókat meg nem helytartókat fogadunk, akiket feltételezem azért küldenének ide, hogy megmondják nekünk, hogy mi hogy éljünk a saját hazáinkban”

 

mondta. Kiemelte, több tisztelet jár a magyaroknak, “még a nagykövet úrtól is”.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 24 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Ekical
2023. feb. 03. 22:41

Határozott egyenes beszéd, hajrá Péter!

    FEKETE PÉTER
    2023. feb. 04. 09:24

    EGYENES beszéd!Profizmus.Igazi lényegretörő kiállás. Gratula Szíjártó Péternek.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket