Nyitókép: hnonline (reprofoto)

 

Láthatóan nincs már formában a felvidéki magyarság legfőbb árulója, aki ha történik valami a felvidéki magyarság körében, mindig előbújik az őt futtató szlovák sajtóban, hogy elmondhassa véleményét.

 

Bugár Béla médiaszereplései egyúttal arra is jók, hogy lemérhessük, hol tart ma mentálisan a Most-Híd nevű szlovák-magyar vegyespárt korábbi elnöke, mennyire van még a tűz közelében, tud-e még egyáltalán újat mondani.

 

 hirdetes_810x300  

Nos, a Hospodárske Novinynak adott interjúja után elmondhatjuk, hogy semennyire. Bugár Béla már egy megfáradt, az információktól elvágott, jórészt csak a sajtóból értesülő bukott, számkivetett politikus benyomását kelti, aki azért még él-hal azért, hogy elmondhassa véleményét, és arra odafigyeljenek. De hiába.

 

Bugár Bélát a bő félórás műsorban az őt taccsra tevő Igor Matovičról, Eduard Hegerről, valamint az aktuális belpolitikai kérdésekről kérdezték. Szóba került a Szövetség, az MKP, Simon Zsolt és persze Gyimesi György is. Bugár arra is válaszolt, hogy visszatérne-e még az aktív politikába.

 

Az egységes magyar képviselet megosztójaként elhíresült politikus elmondta a véleményét az MKP Platform hétvégi kongresszusáról is. Bugár elárulta, hogy még mindig segíti a Most-Hidat.

 

Bugár Béla. Kép forrása: reprofoto (Hospodárske Noviny)

 

Forró nem akar, hát minek jöjjek?

 

„Ha a pártelnök azt üzeni nekem, hogy már ne menjek az emberek közé, ha a pártelnök megüzeni – Forró Krisztiánra gondolok –, hogy nincs szüksége a tanácsaimra, ok. Minek igyekezzek oda, még ha szeretnék is?”

 

– volt a válasza a műsorvezető azon kérdésére, hogy nem tervezi-e a visszatérését a Szövetségbe.

 

Majd Berényi Józsefet kritizálta azért, hogy a Magyar Konzervatív Platform elnökeként Berényi átnevezné a Szövetséget Magyar Szövetséggé.

 

„Csak azért, hogy nagyobb szava legyen benne. Ez lehetetlen“

 

– tette hozzá.

 

Névváltoztatás most?

 

Bugár szerint nyolc hónappal a választások előtt nem volna szabad nevet változtanti. Szerinte inkább arra kellene törekedni, hogy a pártnak egységes álláspontja legyen a legfontosabb kérdésekben.

 

„Nem mindenki, nem mindegyik platform fog egyetérteni a névváltoztatással“

 

– árulta el Bugár, hogy ő maga is miben érdekelt, mintha a Most-Híd és az Összefogás Platform tagjait is tüzelné, hogy ellenezzék a Szövetség magyarosítását.

 

Majd ismét Forró Krisztiánt támadta, aki szerinte nem képes összetartani a paltformokat, miközben saját példáját hozta fel követendő példaként, akinek sikerült az egységes MKP létrejötte után egyben tartania a pártkoalíciót.

 

Bugár Béla. Kép forrása: reprofoto (Hospodárske Noviny)

 

Nem lehetséges, hogy a pártelnök csak az egyik platform elnöke. Erősnek kell lennie

 

– szúrt oda Forrónak.

 

A Simon Zsolttal kapcsolatos kérdésre Bugár a sorok között úgy válaszolt, hogy a Világi Oszkár oligarchához közeli korábbi mezőgazdasági miniszternek, Simonnak vissza kellene lépnie a követelésétől, és nem a Magyar Fórummal, hanem egyénileg felmennie a listára.

 

Most vagy soha

 

Bugár úgy látja, hogy most van az utolsó esélye annak, hogy a magyarság önálló párttal bejusson a parlamentbe. Ha ez nem sikerül, Bugár szerint már soha nem lesz rá lehetőség.

 

Ami Gyimesi Györgyöt illeti, Bugár szerint Gyimesi nincs hasznára a magyar közösségnek. Szerinte ugyanis csak előhúzza a figyelemfelkeltő témákat, mint amilyen a kettős állampolgárság, vagy a Beneš dekrétumok kérdése is, de nem ér el eredményt. Viszont sikerrel szólítja meg a radikálisabb, fiatalabb, MKP-hoz közeli választókat. Ez az MKP és Gyimesi problémája. Az MKP azonban szeretné őt a választási listára – árulta el Bugár.

 

Azt azonban kategorikusan elutasította, hogy ő maga még valaha is visszatérne az aktív politikába.

 

Bugár megint kísért: Ha a Szövetség így folytatja, szerinte nem lesz parlamenti párt

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 20 olvasónak tetszik ez a cikk.