Nyitókép: Joj TV Fb-oldala, reprofoto

 

Szinte nem telik el nap, hogy ne nyilatkozna egyik vagy másik kamerának. Bugár Béla egyre gyakrabban bukkan fel a szlovák médiában. Ez ugyanaz a titkosszolgálati, szlovák államérdekre emlékeztető húzás, mint amit általában mindig bevetettek a magyarság ellen, amikor az politikailag próbált összefogni.

 

Legutóbbi csúfos szereplése mellett, amikor hetet-havat összehordott az általában a Smert támogató Hospodárske Noviny stúdiójában, ezúttal anyósa háza előtt, az utcán adott interjút az oligarchakézen levő Joj TV-nek a felvidéki magyarság legfőbb árulója.

 

Bugár újra előbújt és Forrót, Berényit, Gyimesit támadja

 hirdetes_810x300  

 

A Bugár Bélával kapcsolatban gyakran ragozott somorjai palota barátai, Hideghéty és Czucz oligarcha szomszédságában, szintén ugyanennek az utcának a végén található.

 

Bugár ezúttal is elvégezte a piszkos munkát. Nyilatkozatában a pártelnököt, Forró Krisztiánt támadta.

 

Szerinte nem a platformok a probléma, pedig anno ő is megszüntette őket

 

A probléma ugyanis szerinte nem azzal van, hogy a platformok képtelenek megegyezni. A gondot abban látja, hogy az MKP szerinte azt hiszi, hogy a Szövetségből majd egy MKP2-t csinál.

 

„Az MKP Platform újra diktálni szeretne azzal, hogy nevet változtatna (szerk. megj. a Szövetségből Magyar Szövetséget). Ez minden, csak nem egység”

 

– hergelt Bugár a párt nevének magyarosítása ellen.

 

A felvidéki magyarokat eláruló, az egységes MKP-t szétverő és vegyespártot létrehozó Bugár mintha mi sem történt volna, erkölcsi csőszként, tanácsadóként tetszeleg a magyarok kiszorításában érdekelt szlovák sajtóban.

 

Bugár Bélát már csak a szlovák média kérdezi. Kép forrása: Joj TV Fb-oldala, reprofoto

 

Nemcsak szóban meg papíron, hanem a valóságban is egységesnek kellene mutatkozniuk, hogy a választók higgyenek nekik. Ha ez így fog folytatódni, azt mondom, hogy nem fognak bejutni a parlamentbe – fogalmazott alig leplezett kárörömmel.

 

Jöhet mindenki, csak Gyimesi nem

 

Simonnal kapcsolatban Bugár még lát esélyt arra, hogy végül a Szövetség listáján vág neki a választásoknak. Hogy a következő szavával azonnal agyon is üsse a másikat, hiszen amikor egységről, magyar összefogásról beszél, akkor épp Gyimesi Györggyel kapcsolatban mondta azt, hogy az ő szereplése a Szövetség listáján nem válna hasznára a felvidéki magyarságnak.

 

Bugár itt lényegében el is árulja magát, hogy milyen érdeket is képvisel és kik irányíthatják a háttérből.

 

Gyimesi nélkül ugyanis a Szövetség alsó hangon is 20-30 ezer potenciális szavazatnak inthet búcsút a magyarok köréből, ami hiányozhat a parlamenti bejutáshoz.

 

Bugár, a kollaboráló „jó” magyar

 

A szlovák műsorvezető a jól ismert mantrákat használva afféle kollaboráló, szlovák érdekeket kiszolgáló „jó magyarként” kérdezte Bugárt. Az MKP kemény magját, illetve Gyimesit pedig afféle radikális magyarként festve meg, akik a riporter szerint Orbán Viktor barátai és Európa-ellenesek.

 

Bugár Bélát már csak a szlovák média kérdezi. Kép forrása: Joj TV Fb-oldala, reprofoto

 

Bugár önmagát dicsérve azt is elmondta, hogy ő képes lenne egyben tartani a pártalakulatot, az MKP azonban a Fidesz és Orbán kottájából játszik, és semmit nem tesznek, nem lépnek, nem nyilatkoznak anélkül, hogy Budapestről erre utasítást ne kapjanak.

 

Bugár: Forró nem tudatosítja, mi lenne a feladata

 

Bugár szerint a pártelnök, Forró Krisztián nem érti, hogy mi lenne a feladata.

 

Majd Forró támadását folytatva kioktatta őt arról, hogy az MKP Platform tagjaként Forró nem lehet csak az MKP elnöke.

 

„Neki az egész pártot kell képviselnie, amit nem tudatosít. Kész vagyok segíteni, tanácsot adni”

 

– ajánlkozott fel Bugár.

 

Bugár Bélát már csak a szlovák média kérdezi. Kép forrása: Joj TV Fb-oldala, reprofoto

 

Azt, hogy a politikába is visszatérne, azonban elutasította.

 

Lesz bejutás?

 

Simon Zsolt ultimátumát, melyben február 15-ig adott időt a Magyar Fórum a Szövetségnek, nem helyénvalónak nevezte. Végezetül láthatóan alig várta, hogy kimondhassa, nem látja azt a politikai vezetőt, aki képes lenne egységesíteni a felvidéki magyarokat.

 

Igen, úgy valóban nehéz lesz, ha a párton belüli alkalmatlan jelöltek mellett árulóként maga Bugár Béla még számkivetett nyugdíjasként is igyekszik szétverni a Szövetséget.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.