Nyitókép forrása: Szövetség

 

Jozef Viskupič, Nagyszombati megye elnöke és Berényi József, a megye alelnöke, a Szövetség politikusa közös nyilatkozatban reagált Rastislav Káčer megbízott külügyminiszter Magyarországot és Orbán Viktor miniszterelnököt illető vádjaira.

 

A megye vezetői a Brüsszelben most zajló Regiók Bizottságának közgyűlésén értesültek a sajtóból  Rastislav Káčer ideiglenesen megbízott miniszter kijelenteseiről, aki azt állítja, hogy Oroszország győzelme esetén Ukrajna felett Magyarországnak területi követelései lesznek Szlovákiával szemben.

 

Ezt a kijelentést felelőtlennek tartjuk. A miniszter a sajtón keresztül manipulálja a közvéleményt Szlovákiában, de az egész Európai Unióban is. Úgy véljük, hogy  a külügyminiszter dolga elsődlegesen a konfliktusok oldása, és nem új konfliktusok teremtése.

 

– fogalmazott Viskupič és Berényi azzal, hogy semmilyen demokratának sem lehet célja hogy az ún. „magyar kártya” újfent és manipulatív módon visszaterjen a közbeszédbe, mint a választási kampány egyik eszköze.

 hirdetes_300x300  

 

Szlovákia lakosai a Covid-19 világjárvány után, az Ukrajnával szembeni orosz agresszió és az energetikai válság idején a politikusoktól a problémák megoldását és nem új konfliktusok gerjesztését várják.

 

zárták közleményüket.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.