Nyitókép: Körkép.sk

 

Úgy néz ki, a Szövetség-Aliancia vegyespárti platformja, a Most-Híd mindent megtesz annak érdekében, hogy lehetetlenné tegye Gyimesi György felvételét a Szövetség választási listájára. Pedig ha Gyimesi nem a Szövetséget fogja erősíteni, sokkal nehezebb lesz a parlamenti bejutás.

 

Az összkép azonban inkább azt mutatja, hogy a nemzetáruló Rigó Konrádnak (Most-Híd) áll ki a szénája a közös listáról. Mégpedig amiatt, mert a magyarokat támadó Rastislav Káčer külügyminiszter helyett nem a tárcavezetőt, hanem a Káčerral szemben fellépő Igor Matovičot és Gyimesi Györgyöt támadta.

 

 hirdetes_400x285  

Rigó Konrád: Nem Káčer húzta elő a magyar kártyát

 

Ez pedig már nemcsak a párt választói körében váltott ki óriási felháborodást, hanem Cziprusz Zoltán, a Szövetség Országos Elnökségének tagja is egyértelmű nyilatkozatot tett. Közösségi oldalán úgy fogalmazott:

 

„Káčernak mennie kell, nincs mit keresnie a külügyminiszteri tárca élén! Ugyanúgy nincs keresnivalójuk a vele szimpatizáló magyaroknak a Szövetségben!“

 

 

Ezzel szemben a hidasok figyelemelterelésként Rigó nemzetáruló szavaitól frontális támadást intéztek Gyimesi ellen. Mégpedig annak Rigóval kapcsolatos szavai miatt, melyben magánéletét is említve áruló, beteg embernek nevezte Rigót.

 

A szélsőségesen liberális Agócs Attila, aki a Most-Híd egyik vezetője és Fülek polgármestere, közösségi oldalán úgy fogalmazott, soha Gyimesivel egy pártban, vagy egy választási listán nem lesz.

 

 

Úgy tudjuk, Solymos László, a Most-Híd részéről a vétó lehetőségét is bevetné, csakhogy Gyimesi érkezését megakadályozzák. Teljesen egyértelmű, hogy a hidas támadás kizárólag figyelemelterelési kísérlet Rigó nemzetáruló szavaitól.

 

Hamarosan tehát újabb csörte várható a Most-Híd és a másik két platform között Gyimesi ügyében. A tét ugyanis most már valóban a parlamenti képviselet esélyének maximalizálása.

 

Szeretné, ha Gyimesi György a Szövetség-Aliancia választási listáján indulna?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Hogy hol áll a kérdésben az MKP platform, illetve a pártelnök, Forró Krisztián?

 

„Az MKP platform jelezte, hogy el tudja képzelni, hogy a Szövetség listáján megjelenjen Gyimesi György. Ezzel kapcsolatban – ahogy én mondani szoktam – minden tánchoz két ember kell, tehát ezzel kapcsolatban nincs további fejlemény. Gyimesi György részéről nem volt ilyenféle jelzés, hogy ő ezt el tudja képzelni.“

 

 

A Most-Híd tehát úgy néz ki, magára maradt Solymossal, Agóccsal és a nemzetáruló Rigó Konráddal.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 13 olvasónak tetszik ez a cikk.