Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Ha a korábbi koalíciós partnerek egyike – az OĽANO vagy az SaS – meggondolná magát az előrehozott választások időpontjával kapcsolatban, és a júniusi dátum mellett döntetnének, a Sme rodina támogatná a javaslatot. Ezt a parlament és a mozgalom elnöke, Boris Kollár közölte hétfőn.

 

Az OĽANO és az SaS számára nem téma az előrehozott választások új időpontja, a TASR-nek adott nyilatkozatukban egyetértettek abban, hogy az időpontot már meghatározták.

 

Kollár hangsúlyozta, hogy az egyik korábbi koalíciós partnernek kellene előhozakodnia a választások júniusi időpontjával.

  hirdetes_300x300   

 

„Nem vagyok hajlandó hetente cirkuszt csinálni a parlamentben azért, mert az ellenzék összegyűjt 30 aláírást, és egyszer májusban, egyszer áprilisban, egyszer pedig júniusban próbál meg előrehozott választást tartani úgy, hogy nincs meg a 90 képviselő támogatása”

 

– indokolta.

 

Mint emlékeztetett, a júniusi választások ideálisak lennének a Sem rodina számára. A parlamenti többséget azonban csak a szeptemberi időpontra találták meg.

 

Az OĽANO lezártnak tekinti az előrehozott választások témáját. Mint írták, a dátumot már kitűzték.

 

Az SaS szintén nem akar találgatni a dátummal kapcsolatban. „Az előrehozott választások időpontját megszavaztuk. Többé nem akarunk foglalkozni ezekkel a találgatásokkal, és nem fogjuk zavarni a polgárokat sem” – fogalmazott a véleményben.

 

A parlament úgy döntött, hogy szeptember 30-án előrehozott parlamenti választásokat tartanak. Az ellenzék korábbi időpontot szorgalmazott. A Smer-SD szeretne ismét szót ejteni róla a Mig-29-es vadászgépek Ukrajnának adományozása témája kapcsán is. Eduard Heger (OĽANO) ideiglenesen kinevezett kormánya korlátozott hatáskörrel rendelkezik, és a Smer-SD szerint alapvető bel- és külpolitikai kérdésekben nincs döntési joga.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!