Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Eduard Heger (OĽaNO) megbízott miniszterelnök határozottan visszautasítja az ellenzék azon vádjait, miszerint a kormány okolható a politikai színtéren kialakult jelenlegi káoszért.

 

„A parlamentben van káosz és cirkusz. A kormány felelősen működik és viselkedik, az államfővel a megállapodás szerint egyeztetünk”

 

– jelentette ki Heger.

 

Szavai szerint az elmúlt hetekben a parlament a választások előtti csaták küzdőterévé vált.

 hirdetes_300x300  

 

„Egyre több olyan parlamenti javaslatot tapasztalunk, amelyek meglovagolják a politikai populizmus hullámait, és hazardíroznak az államháztartással. Szeretném emlékeztetni a képviselőket és a politikai vezetőket, hogy decemberben a parlament alkotmányos többséggel fogadta el a költségvetést. A keretén kívül eső kiadásokat meg kell indokolni, alaposan át kell gondolni és bevétellel kell fedezni”

 

– jegyezte meg Heger.

 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormánynak nincs alkotmányos joga korlátozni a képviselőket a törvényjavaslatok benyújtásában.

 

„Ezért ismételten felszólítom az egyes parlamenti képviselőket és politikai vezetőket, hogy viselkedjenek felelősségteljesen, és a választási kampány lebonyolítására a párt pénzét, és ne az állam pénztárcáját használják fel”

 

– tette hozzá Heger.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!