Nyitókép forrása: Körkép.sk/KZS

 

Pozsonyban tartott közös sajtótájékoztatót a Szövetség alelnöke, Mózes Szabolcs és Németh Zsolt a magyar országgyűlés külügyi bizottságának elnöke. Németh Zsolt a Visegrádi Négyek külügyi bizottsági elnökeinek találkozója után tett látogatást a Szövetség-Aliancia székházában. Portálunk kérdésére reagálva Németh Zsolt kitért Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter magyarellenes uszító kijelentéseire is. Mint mondta, a szlovák külügyminiszternek azt tanácsolja, haladéktalanul keressen fel egy pszichiátert.

 

Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter két héttel ezelőtt egy interjú során arról beszélt, hogy ha Oroszország győzne Ukrajnában, akkor tíz év sem kell, és Magyarország területi igényeket támasztana Szlovákiával szemben. Ezzel kapcsolatban voltunk kíváncsiak a magyar külügyi bizottság elnökének véleményére, aki elmondta:

 

„Káčer úr kijelentései engem arra emlékeztetnek, amit Slota úrtól hallottunk a 90-es években, mikor megkérdezték tőle, hogy mit szól a Párkány–Esztergom híd újjáépítéséhez. Most Káčer úr azt mondta, hogy ha Putyin győzne, akkor a magyarok bevonulnának a Felvidékre, annak idején pedig Slota úr azt mondta, hogy ha megépülne a Párkány–Esztergom híd, akkor a magyar tankok bevonulnának… Nem túl távoli ez a párhuzam”

 

mondta, majd hozzátette, jól ismeri Káčert, akivel gyakran találkozott, mikor Káčer még budapesti szlovák nagykövet volt.

 hirdetes_810x300  

 

„Azt kell mondanom, hogy rendkívüli mértékben aggódom az ő mentális egészségéért. És ha lehet egy tanácsom számára, akkor azt mondanám, hogy mindenféleképpen, nagyon sürgősen keressen fel egy pszichiátert”

 

fogalmazott.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 13 olvasónak tetszik ez a cikk.