Nyitókép forrása: Miroslav Kollár hivatalos facebookoldal

 

A Magyar Fórum a múlt szerdán tárgyalt a Modrá koalícia nevű párttal a választások előtti együttműködésről.

 

„A képviselni szándékozott értékeinkről tárgyaltunk, beszéltünk a lehetséges együttműködésről és arról, milyen módon veszünk részt a választásokban”

 

mondta a SITA hírügynökségnek Simon Zsolt pártelnök. Hozzátette, hogy a jövő héten folytatódni fognak az egyeztetések.

 

„A találkozón abban egyeztünk meg, hogy adjunk ennek két hetet, feltételezem, hogy a jövő héten ismét időpontot kellene találnunk a tárgyalásokra. Abból indulok ki, hogy a Modrá koalícía pártban is zajlanak bizonyos folyamatok. Egyértelműen tudnunk kell azt is, hogy széthullik-e az OĽANO, hogy létrejön-e egy új párt. Ezek pragmatikus kérdések, amelyekben világosan kell látnunk”

 

  hirdetes_300x300   

mondta Simon.

 

Azt is elmondta, hogy Miroslav Kollárra egyetértettek az értékek terén a jogállamiság, a demokrácia kérdésében, a határozott euroatlanti irányultság fenntartásában. Mindkét párt határozottan elutasítja az együttműködést Ficoval és a fasisztákkal. Simon szerint a cél az, hogy elég szavazatot gyűjtsenek ahhoz, hogy Robert Fico ne kerüljön hatalomra.

 

Miroslav Kollár a Facebookon arról értekezett, hogy „a szlovák és magyar demokratáknak” közös utat kell találniuk, hogy „ne vesszenek el a pro-európai, nem Putyin-barát, nem populista választók szavazatai”.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.