Nyitókép: Facebook/Hlas

 

A parlamenten kívüli Hlas-SD és a Dobrá voľba az előrehozott parlamenti választásokkal kapcsolatos együttműködésről tárgyalt, koalíciót azonban nem kötnek. A Hlas-SD vezetője, Peter Pellegrini jelezte, hogy érdeklődés esetén a Dobrá voľba tagjai a Hlas-SD részévé válhatnak, így a Dobrá voľba lényegében megszűnne. Rado Baťo, a Dobrá voľba alelnöke nem kívánta pontosítani a tárgyalások menetét.

 

„Megkezdtük a hivatalos tárgyalásokat, mert ügyes emberek csoportját látjuk a Dobrá voľbában, és a bennük rejlő lehetőséget kár lenne nem kihasználni és elveszíteni, ezért továbbra is tárgyalni fogunk Drucker elnökkel az együttműködés formájáról”

 

– mondta Pellegrini pénteki sajtótájékoztatóján.

 

 hirdetes_400x285  

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Hlas-SD nem köt koalíciót a Dobrá voľbával, és tagjai nem kapnak helyet a jelöltlistán, hogy aztán így kerüljön be a parlamentbe.

 

„A Dobrá voľba azon emberei, akiket érdekel az ajánlat, és akik azonosulni tudnak programunkkal, jövőképünkkel, szociáldemokrata Európa-párti irányultságunkkal, azoknak a Hlas szerves részévé kellene válniuk, és ezzel a Dobrá voľba lényegében megszűnne”

 

– konstatálta Pellegrini.

 

Baťo azt mondta a TASR-nek, hogy a Hlas-SD-vel még folynak a tárgyalások. „Betartjuk azt a szabályt, hogy az eredményekről tájékoztatunk, nem a megbeszélésekről. Ugyanakkor az eredményektől függ a következő lépés, beleértve a pártkongresszus összehívásának időpontját és a személyi kérdéseket” –mondta. A Dobrá voľba már korábban bejelentette, hogy legkésőbb március közepén pártkongresszust tart, és Tomáš Drucker már nem indul a pártelnöki posztért.

 

A Dobrá voľba nem tárgyal az ideiglenesen kinevezett miniszterelnökkel, Eduard Hegerrel (OĽANO), és nem is tervezi ezt. „Nem látunk okot arra, hogy együttműködjünk a szlovák kormány jelenlegi katasztrofális állapotának egyik fő felelősével” – tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!