Nyitókép forrása: TVNOVINY.sk

 

Richard Sulík (SaS) liberális parlamenti képviselő kizártnak tartja, hogy a képviselők megszavaznák az előrehozott választások korábbi időpontját. Sulík egyúttal fontos jelzést küldött a HLAS-nak: Peter Pellegirnit jobbnak tartja, mint Eduard Hegert.

 

A liberálisok pártelnöke a Markíza Testre szabva című műsorában kijelentette, hogy ha Zuzana Čaputová államfő újra megméretteti magát az elnökválasztáson (2024-ben), az SaS támogatni fogja.

 

Az ellenzék kedden megpróbálja újra megnyitni az előrehozott választások miatt kezdeményezett rendkívüli ülést. Úgy fest azonban, hogy hiába. Március 7. az utolsó nap, hogy június 24-re ki lehessen írni a választásokat, amelyet a törvény szerint megvalósulása előtt 110 nappal kell kihirdetni.

 

 hirdetes_810x300  

Sulík a vitaműsorban egyértelművé tette, hogy az SaS nem fogja támogatni a júniusi dátumot. Az SaS szavazatai nélkül nincs meg a szükséges alkotmányos döntés a dátum előbbre hozásához, az OĽANO ugyanis következetesen ragaszkodik a szeptemberi dátumhoz.

 

Egy dátum maradt még, amit azonban még a Sme rodina sem hajlandó támogatni. A tavaszi ülésszak március 14-én kezdődik, aznap még július 1-jét meg lehetne szavazni, ám erre már csak matematikai esély mutatkozik.

 

Sulík fontos üzenetet küldött a HLAS-nak: a műsorban azt mondta, hogy Peter Pellegrini, a HLAS elnöke jobb kormányfő volt (2018–2020 között), mint Eduard Heger. A kijelentés azért figyelemre méltó, mert régóta beszélnek egy HLAS–PS–SaS koalíció lehetőségéről a választások után.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!