Nyitókép forrása: körkép-kollázs

 

Egyetlen fontos dologban sem sikerült megállapodásra jutnia a Szövetség MKP platformjának és Gyimesi Györgynek a közös parlamenti indulásról.

 

A felek a beharangozott péntek helyett már csütörtökön tárgyalóasztalhoz ültek. A találkozót Berényi József, az MKP platform elnöke kezdeményezte.

 

Körkép-exkluzív: Közös indulásról tárgyalt Gyimesi és az MKP Platform

 

 hirdetes_810x300  

A felek a találkozó után közös sajtónyilatkozatot adtak ki, mely alább olvasható:

 

„A mai nap folyamán Forró Krisztián, a Szövetség elnöke; Berényi József, MKP Platform elnök és a Szövetség elnökségi tagja és Bárdos Gyula, a Szövetség elnökségének tagja az MKP Platform részéről megbeszélést folytattak Gyimesi György, parlamenti képviselővel, az OĽANO frakció tagjával a szeptember 30-án esedékes parlamenti választásokon való együttműködésről.

 

A több mint egy órás megbeszélésen a résztvevők megvitatták a platformok szerepét a szövetségi jelöltlista összeállításánál. Tájékoztatás hangzott el az MKP Platform helyeiről a közös listán. Szó volt a körvonalazódó kampányról is.

 

A jelenlévők értékelték a kialakult politikai helyzetet és megállapították, hogy közös a céljuk abban, hogy a magyarság és Dél-Szlovákia a lehető legerősebb képviselettel rendelkezzen a parlamenti választások után.

 

Mivel a megbeszélésen kiderült, még vannak nyitott kérdések az együttműködést illetően, a tárgyalófelek a jövő héten újra tárgyalóasztalhoz ülnek. A tárgyalások részleteiről a résztvevők a megbeszélések lezárta után tájékoztatnak.”

 

A Körkép.sk saját, a tárgyalások menetére jó rálátással bíró forrásaitól úgy értesült, hogy a felek elképzelései egyelőre elég távol állnak egymástól. Az MKP a tárgyaláson viszonylag magabiztosan, már már parlamenti pártként viselkedik, Gyimesi pedig igyekszik minél több tisztázatlan kérdésre választ kapni. Sikertelenül. Abban Berényi, Forró, Bárdos, valamit Gyimesi is egyetértettek, hogy a parlamenti bejutás legnagyobb esélye a közös indulással van.

 

Berényi le is nyilatkozta korábban a sajtóban, hogy a Szövetségnek égetően szüksége van Gyimesi szavazótáborára. Annál is inkább, mert annak összetétele leginkább az MKP platforméval egyezik.

 

A Most-Híd, valamint a Világi Oszkár által irányított Összefogás oligarcha-platform mégis mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza Gyimesi érkezését. A különböző érdekek hátteréről az alábbi cikkünkben írtunk.

 

Király Zsolt: A magyar kormányra hivatkozva hekkelik a Gyimesi–Szövetség együttműködést. Kinek és miért lehet ez érdeke?

 

A választásokig még 6 és fél hónap van hátra. A jelöltlistákat május végéig kell lezárni. Valamennyi idő a megegyezésre tehát még van. Kérdés, tudatosítják-e a parlamenti politizálástól elszokott személyek az esetleges külön indulás következményeit és ki vállalja majd a felelősséget a rossz döntésekért és az elveszett magyar szavazatokért.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!