Nyitókép forrása: Juraj Krúpa hivatalos facebook-oldala

 

A szlovák MiG-29-esek Ukrajnának történő esetleges átadásáról kedden este a parlament nemzetbiztonsági bizottsága fog tárgyalni – közölte a Facebookon Juraj Krúpa (SaS), a bizottság elnöke.

 

Boris Kollár néhány órával korábban jelezte, hogy nem a parlament fog határozni a MiG-ekről és nincs hajlandóság arra sem, hogy az alkotmányt megváltoztatva a megbízott kormányt vagy a államfőt hatalmazzák fel ilyen döntés meghozatalára. A vita középontjában az áll, hogy a megbízott kormánynak nincs hatásköre nagy horderejű kül- és belpolitikai döntéseket hozni. Eduard Heger megbízott kormányfő és régi-új párttársai azt állítják, hogy a MiG-ek átadása a szomszédos Ukrajnának – aki a MiG-eket gyártó Oroszországgal háborúzik – nem minősül nagy horderejű döntésnek.

 

Az nem világos, hogy a parlamenti bizottság akar-e dönteni a kérdésben, vagy csak tárgyalni fognak a kérdésről. Hegerék korábban már elejtettek egy félmondatot arról, hogy akár a parlamenti védelmi és nemzetbiztonsági tanács is dönthet a kérdésben. Az SaS egyébként támogatja a MiG-ek átadását.

 

 hirdetes_810x300  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!