Nyitókép: Gyimesi György Fb-oldala

 

Frissítve: 14.48 Gyimesi György ma a magyar nagykövetség pozsonyi székhelyén Balogh Csaba nagykövettel találkozott. Kettejük találkozóján aktuális közéleti témákról tárgyaltak.

 

A találkozó éles kontrasztban van a liberális, progresszív sajtó hazugsághadjáratával Gyimesivel kapcsolatban, mely hetek óta zajlik a felvidéki magyar sajtóban. Egyúttal cáfolja a forrás nélküli, vélhetően manipulációs szándékkal a Most-Híd és az Összefogás, valamint csallóközi oligarcha körökből sugallt híreszteléseket, miszerint a magyar kormány egyes tagjai nem örülnének a Gyimesi-Szövetség együttműködésnek.

 

Azokat az ajtókat tehát, melyeket Világi Oszkár Budapesten igyekszik zárni, Pozsonyból nyitják meg.

 hirdetes_810x300  

 

 

Király Zsolt: A magyar kormányra hivatkozva hekkelik a Gyimesi–Szövetség együttműködést. Kinek és miért lehet ez érdeke?

 

Ma egyúttal az MKP pozsonyi székházában, ahol jelenleg a másik két platform képviselői is ülnek, Igor Matovič és Forró Krisztián, a Szövetség-Aliancia országos elnöke, valamint Berényi József platformelnök folytat tárgyalásokat. A sajtóba kiszivárgott hírek szerint Matovič ajánlatot tett a Szövetségnek a parlamenti választásokon való közös indulást illetően. Úgy tudjuk, az ajánlat nagylelkű. A kérések egyike viszont, hogy az OLaNO azt szeretné, ha a Szövetség elutasítaná a Hlas-szal való esetleges közös kormányzást.

 

Forróék egyelőre csak a Smerrel zárták ki az együttműködést, Peter Pellegriniékkel nem.

 

Frissítve: Igor Matovič betegsége miatt a mára beharangozott, Szövetséggel való tárgyalás elmaradt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!