Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Ha az új Demokraták párt a választások után hajlandó együttműködni a Hlas-SD-vel, akkor az OĽANO mozgalom számára politikai ellenség. Ez következik a mozgalom vezetőjének, Igor Matovičnak a nyilatkozatából. Mint mondta, egyértelmű álláspontot akar a Demokratáktól. Eduard Hegernek, a Demokraták vezetőjének és Jaroslav Naďnak a szavaira hivatkozott, akik kizárták a Hlas-SD-vel való együttműködést, viszont Rastislav Káčer megengedően nyilatkozott róla. Matovič ezeket merőben ellentétes álláspontoknak tartja.

 

„A mi mozgalmunk számára nincs fontosabb kérdés mint az, hogy melyik párthoz hogyan állunk. Ha valaki azt mondja, hogy a választások után elfogadja a maffiával való együttműködést, akkor a másik oldalon áll, és a politikai ellenségünk. Ha azt mondják, hogy kizárják a maffiával való együttműködést, ahogy azt egy hete mondták, politikai partnereinknek tekintjük őket, akikkel le akarjuk győzni a másik oldalon lévő maffiát”

 

– jelentette ki Matovič a Demokratákról.

 

 hirdetes_300x300  

Hozzátette, hogy OĽANO partner akar lenni a Demokratákkal, de a Hlasszal való együttműködést a maffiával való együttműködésnek tekinti. Szerinte lehetetlen úgy tenni, mintha a Hlas-SD különbözne a Smer-SD-től.

 

Matovič azt kérdezi, hogy Naď és Heger nyilvános ígérete érvényes-e, vagy Káčer szavai.

 

„A kérdésre adott választól függ, hogyan viszonyulunk ehhez a politikai párthoz”

 

– tette hozzá.

 

A Denník N-nek adott interjújában Káčer azt mondta, hogy a Hlas megfelel annak a minimális közös nevezőnek, aminek integrálnia kell az ország irányítására törekvő pártokat. Nem érzi szükségét, hogy a pártot kiszorítsa a normális politikai pártok teréből. Hozzátette: a választások utáni együttműködéssel kapcsolatos döntéseket közösen hozzák meg, és olyan helyzetben, „amikor látni fogjuk, hogyan osztják ki a lapokat”.

 

Még meg sem alakult rendesen a Demokrati, már nézeteltérések vannak a vezetésben

 

Heger ragaszkodik ahhoz, hogy megtagadja az együttműködést a Smer-SD-vel, a Hlas-SD-vel, az ĽSNS-szel, a Republikával és az SNS-sel. A szerdai kormányülés után közölte, hogy a Demokraták megállapodtak abban, hogy megtagadják a Hlas-SD-vel való együttműködést.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!