A Smer "békekormány" létrehozására szólította fel a Hlast - Körkép.sk
Árpád
  • HUF: 379.63
  • USD: 1.09
  • 10 °C
  • 16 °C

Hirdetés (X)

politika

A Smer “békekormány” létrehozására szólította fel a Hlast

Fico szerint a MiG-ekkel kapcsolatos döntés megváltoztatta a politikai térképet.

Nyitókép: Facebook/screenshot

 

A Robert Fico vezette Smer-SD ellenzéki párt reagált a kormány pénteki döntésére, melynek értelmében 13 szlovák MiG-29-es vadászgépet küldenek Ukrajnába.

 

„Ez a döntés jelentősen megváltoztatta a politikai térképet. Az emberek hihetetlenül megrémültek, félnek” – mondta Fico mai közleményében.

 

A Smer pártelnöke ismét jelezte, hogy a társadalomban aggodalomra ad okot, hogy Szlovákia a katonai segélyeken kívül embereket is küldhet Ukrajnába. Elmondása szerint a párt illetékesei megegyeztek abban, hogy ilyen forgatókönyv esetén a párt ugyanúgy viselkedik, mint Irak esetében, ahol Fico-kormány kivonta csapatait az országból.

SJE Nyílt nap

 

Ezzel összefüggésben azonban meg kell jegyezni, hogy a jelenlegi kormány képviselői nyilvánosan nem tárgyaltak egy ilyen lépés lehetőségéről. A Smer vezetője ugyanakkor idén február eleje óta hirdeti ezt a megalapozatlan tézist.

 

Fico amellett, hogy bírálta a kormányt, a mai videóban felhívást intézett a parlamenten kívüli Hlas párthoz is, amelyet Peter Pellegrini vezet.

 

„Elsősorban a volt kollégáinkhoz szólunk a Hlasban. Adjunk garanciát Szlovákia lakosságának, hogy közösen olyan kormányt hozunk létre, amely nem engedi, hogy folytatódjon az, amit ma az ukrajnai háború kapcsán látunk”

 

– mondta-

 

„A békekormány gondolata sokkal fontosabb annál, hogy a kormány jobbra vagy balra menjen” – jelentette ki Fico. Hozzátette: a polgárok tartanak a legújabb fejleményektől, és garanciákat követelnek, hogy a következő kormány “békés” legyen.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Petike
2023. Már. 19. 20:52

vagyis arra szolítja fel a Smer a Hlast hogy csatlakozzon a putyinbarát bandához úgy ahogy a Republika és a SNS RUSZKIK HAZA SLAVA UKRAINE

    Bendegúz Ábrahám
    2023. Már. 20. 08:27

    Petike, az ukrán fasizmusról már hallottál? Ezek az elvbarátaid ilyen fasisztákat is támogatnak. Nem lesz ennek jó vége, mert egyszer minden megbusszolja magát. Csak az a baj, hogy néhány pihentagyú politikai kalandor végett egy csomó ártatlan enber fog szívni, de ne búsulj rád is gondoltak....

hugo
2023. Már. 20. 22:30

Elósszor tisztázzuk ideólogilag hogy mit jelent és hogyan nyilvánul meg a"fasizmus" ! /Olaszország,Spanyolországt/ !!!Nem Németország !!!

Szóljon hozzá!

Kövessen minket