Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

A Progresívne Slovensko elnöke, Michal Šimačka megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat Ján Spišiak egykori országos rendőrfőkapitánnyal a választási együttműködésről. Egyúttal elutasította azokat a vádakat, hogy tárgyalt volna Hamran István jelenlegi országos rendőrfőnökkel.

 

Šimečka erről a a JOJ televízió Na hrane című műsorában beszélt. Vitapartnere, Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke egyelőre nem pontosította, hogy pártja milyen formációban vág neki a választásoknak, hozzátette ugyanakkor, hogy nem tud arról, hogy két megmaradt képviselője, Ja Žitňanská és Juraj Šeliga „az elkövetkező napokban” távozni akarna a pártból.

 

Spišiak kapcsán az ellenzéki Smer kijentette, hogy Világi Oszkár oligarcha közeli emberéről van szó, és azt jelzi, hogy Világi „megjelent a PS-ben”. Tény, hogy Spišiak a Slovnaft biztonsági részlegének vezetője. Šimečka okkal cáfolta a Hamran rendőrfőnökkel kapcsolatos feltételezéseket is, 2019-ben ugyanis jó ideig úgy festett a dolog, hogy Hamra a PS színeiben méretteti meg magát a 2020-as választáson, úgy is beszéltek róla, mint a belügyminiszteri szék leendő várományosára. Erre végül nem került sor.

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!