Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az ellenzéki Smer-SD büntetőfeljelentést tett a kormány tagjai ellen köztisztviselői hatalommal való visszaélés, idegen vagyonkezelési kötelezettség megsértése és szabotázs bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Erről a TASR-t a párt sajtóosztályának vezetője, Ján Mažgút tájékoztatta.

 

Az ellenzéki Smer-SD vezetője, Robert Fico már korábban bejelentette, hogy büntetőfeljelentést tesz a kormány azon tagjai ellen, akik úgy döntöttek, hogy vadászgépeket küldenek Ukrajnába. A Smer-SD alkotmányellenesnek tartja a kormány döntését.

 

Fico bírálta Zuzana Čaputová szlovák államfő hétfői beszédét is a Szlovák Köztársaság kül- és európai politikájáról szóló 21. éves értékelő konferencián.

 hirdetes_810x300  

 

„A Szlovák Köztársaság külpolitikája csak egy a kormány politikái közül, és annak kizárólag a Szlovák Köztársaság nemzeti-állami érdekeinek érvényesítését kell szolgálnia. Ön államfőként soha nem csinált ilyet és nem is tesz”

 

– mondta Fico.

 

A konferencián az elnök hangsúlyozta, hogy Szlovákiának meg kell őriznie a közmegegyezést abban, hogy társadalomként hova tartozik. Szerinte különösen fontos a béke és az integritás megőrzése a közelgő parlamenti választások kapcsán, ahol a Szlovák Köztársaság külpolitikai irányultsága kiemelt témává válik.

 

Čaputová szerint Szlovákia elkötelezettsége Ukrajna mellett “anyagilag és morálisan kimerülőben van”

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!