Nyitókép forrása: Progresívne Slovensko hivatalos facebookoldala

 

A Progresívne Slovensko legújabb tagja, Jaroslav Spišiak egykori országos rendőrfőkapitány elismerte, hogy fontolóra vette a drogok liberalizációját. Ezt azzal indokolta, hogy szerinte ezzel már nem lenne akkora biznisz.

 

A progresszív Denník N-nek adott interjújában Spišiak arról beszélt, hogy anno fontolóra vette a drogok, köztük a kemény drogok legalizációját is. Az ellentmondásos kijelentést arra a kérdésre reagálva fogalmazta meg, amely a marihuána legalizációját firtatta.

 

„Amikor rendőrfőnök-helyettes, majd rendőrfőnök voltam, mindig megoldást kerestem a droggal kapcsolatos bűncselekmények megelőzésére. Mit jelent a drogbűncselekmény? Miért olyan drága, és miért keresnek a bűnbandák vele annyi pénzt? Mert illegális, és vannak, akik ezt így is akarják”

 

mondta az interjúban.

 hirdetes_810x300  

 

„Fontolóra vettem a lehetőséget, hogy legalizálnánk az összes drogot és ezzel kifognánk a biznisz vitorlájából a szelet… ilyen vitákra is készen álltam. Mindenki maga dönt, de ez hosszabb mérlegelés kérdése. Nyitott vagyok mindenfajta megoldásra, amelyek segítenek a társadalomnak és az egyéneknek, mert az egyén a legfontosabb, nem a tömeg”

 

mondta. A Štandard szerint a fenti kijelentésekkel Spišiak messzebbre ment, mint a legliberálisabb országok, például Kanada, Norvégia vagy Portugália, ahol csak a kemény drogok dekriminalizációja van érvényben. Ez azt jelenti, hogy drogbirtoklásért nem jár büntetés. A legalizáció ellenben azt jelenti, hogy sem a drog használata, sem a birtoklása nem büntetendő.

 

A főleg fiatal liberális választókat megszólító PS-ben nyugati mintára igyekeznek szavazatokat gyűjteni a drogok legalizációjával. A drogliberálizáció egyesek szerint összefüggésben van azzal a másik progresszív szándékkal, hogy 16 évre csökkentsék a választásra jogosultak alsó korhatárát, így növelve a progresszív pártok esélyeit a választásokon.

 

A berlini Zöldek legalizálnák a kemény drogokat – jöhet a heroin és a kokain?

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!