Nyitókép forrása: Körkép.sk/KL

 

Mint volt környezetvédelmi miniszter, könnyebben belátok a színfalak mögé, ezért ma már határozottan kijelenthetem: ellenzem Budaj miniszter zöldbe csomagolt politikai projektjét – jelentette ki Nagy József, az Összefogás platform alelnöke, volt környezetvédelmi miniszter szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

 

Hozzátette, „kikéri magának”, hogy „bárki a kormányt is beleértve, a nevemre, támogatásomra hivatkozva propagálja ezt az indokolatlan, megalomán projektet”.

 

„Az első hallásra sokunknak tetszetős ötlet már az első pillanatban egy sor kritikát felvetett, amit az elsők közt fogalmaztam meg nyilvánosan. A javaslat gazdái mára maguk bizonyították, hogy szakmailag védhetetlen és társadalmilag ellenszenves a tervük”

 

áll a közleményben.

 

 hirdetes_810x300  

Nagy szerint a projekt kezdeményezői a nyilvános meghallgatásokon sokakat nem tudtak meggyőzni az elképzelés értelméről, sőt, „maguk bizonyították be”, hogy „szakmailag nemcsak előkészítetlen, de egyenesen megindokolhatatlan ennek nemzeti parknak a kihirdetése”.

 

„Egy nemzeti park a természeti kincsek koncentrált és kompromisszumok nélküli védelmét kell, hogy szolgálja (amiről ez esetben szó sincs) és nem egyesek politikai célkitűzéseit vagy gyermeki álmait rangers egyenruháról, szolgálati terepjárókról – lehetőleg a pozsonyi nagyvárosi életüktől egy kőhajításnyira. Mindezt mások, egész közösségek kárára”

 

fogalmaz Nagy. A politikus szerint a Duna-mente eddig is kielégítő védelmet élvezett, és úgy véli, hogy egyeseknek „nagyon fáj a foguk arra, hogy a közös kincsen intézményileg és politikailag nyerészkedhessenek”.

 

„Most dől el, hogy előbb-utóbb földjeinket 1.800 hektárt, tiltott területekké nyilvánítsák, használati jogát fizetés nélkül kisajátítsák, értelmetlenül ugarosítsák, faluinkat elhagyatott skanzenekké, rendben tartott vizeinket láposokká, erdeinket őserdőkké változtassák “vissza”, ahova majd belépőt kérhetnek a rangersek az odalátogatóktól”

 

tette hozzá.

 

Körkép.sk/Sajtóhír

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!