Nyitókép forrása: Zľava: SITA/Tomáš Somr

 

Veronika Remišová, a Za ľudí első embere, informatizációért és beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettes a legmegbízhatatlanabb kormánytag a Focus ügynökség Markíza televíziónak készített friss felmérése szerint. Nagyon rosszul szerepeltek a Demokratiba átigazoló miniszterek is, Eduard Heger például mindössze a harmadik a megbízhatósági rangsorban, három és félszer több negatív, mint pozitív értékeléssel.

 

A Focus szerint a „legmegbízhatóbb” kormánytag Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter, ami számok szintjén azt jelenti, hogy ő kapta a legtöbb pozitív értékelést a felmérésben: a megkérdezettek 30 százaléka tartja megbízhatóbbnak. Ez csak a többi miniszterhez képest szép eredmény, ha azt nézzük, hogy a lakosság 66 százaléka nem bízik benne, az eredményt nincs ok kitenni a kirakatba.

 

A második helyen Andrej Doležal (szintén Sme rodina) közlekedésügyi miniszter áll, akinek szerény 23 százalékkal sikerült dobogós helyet elérnie, miközben a válaszadók 63 százaléka nem bízik benne.

 

 hirdetes_300x300  

Eduard Heger megbízott kormányfő mindössze a harmadik 22 százalékos megbízhatósággal, szemben a 77 százalékos megbízhatatlansági mutatójával.

 

A legrosszabb eredményt Veronika Remišová produkálta, róla 15 százalék gondolja úgy, hogy megbízható, de 82 százalék (!) megbízhatatlannak tartja. Nem áll sokkal jobban Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter sem, akiben 17 százaléknyian bíznak, 78 százaléknyian viszont épp ellenkezőleg.

 

A nagy atlantista trió, Jaroslav Naď védelmi, Rastislav Káčer külügy- és Karel Hirman gazdasági miniszterekben mindössze 20 százaléknyian bíznak. Naď megítélése közülük a legrosszabb, 77 százaléknyian nem bíznak benne, Káčer esetében ez az arány 67 százalék, Hirmannál 62 százalék.

 

Ami a pártszimpátia szerinti értékelést illeti, Krajniakban a Sme rodnia, a Smer, a HLAS, a KDH és az OĽANO választói bíznak leginkább (ami csak a többi miniszterhez képest jelent pozitívumot).

 

A Szövetség-Aliancia választói leginkább Ján Horecký oktatási és Natália Milanová kulturális miniszterrel szemben táplálják a legtöbb bizalmat.

 

Káčert inkább a progresszív PS szavazói tartják megbízhatónak. Hegert a legtöbben a Demokrati és az SaS választói közül értékelték pozitívan.

 

A felmérés eredményei azonban világosan mutatják, hogy nincs olyan kormánytag, aki legalább a választók harmadánál pozitív értékelést tudott volna szerezni

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!