Nyitókép: TA3 live, reprofoto

 

A Sme rodina olyan pártokkal kíván együttműködni a választások után, akik nem tagadják a holokausztot, elítélik a Hlinka-féle fasztita államot, és az ország nyugati világba való betagozódását szorgalmazzák, mondta Boris Kollár, akinek fontos az is, hogy választási programjuk a kormányprogram része legyen.

 

„Az első két feltétel egyértelmű. Jelenleg nem tudom elképzelni, hogy egy Smer–Republika kettőshöz csatlakozzunk”

 

– reagált a műsorvezető kérdésére Boris Kollár (Sme rodina). A párt jelenleg a felmérések szerint a 6–9 százalékos sávban mozog.

 

 hirdetes_810x300  

Peter Pellegrini korábbi miniszterelnök szintén tartózkodóan fogalmazott a Smerrel és Republikával való esetleges együttműködésről. Elmondta, hogy a Hlas számára a nyugodt politizálás a legfontosabb, megoldásokat kínálni a legfontosabb kérdésekre.

 

„Konstruktív politikában vagyunk érdekeltek, nem pedig a revansban, visszavágásban“

 

– fogalmazott Pellegrini. Egyúttal arra szólította fel Robert Ficot, hogy sajtótájékoztatóin saját magával, ne pedig a Hlasszal foglalkozzon.

 

A Hlas elnöke más programjára hivatkozva kijelentette, hogy nem tud részt venni az Andrej Danko (SNS) által szerdára összehívni szándékozott SNS–Smer–Hlas összetételű kerekasztalon.

 

A két politikus nyilatkozatai azért érdekesek, mert jelen pillanatban mindketten inkább a liberális, progresszív blokk felé manőverezik pártjukat a választások utáni együttműködés tekintetében.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!