Nyitókép: SITA/Martin Medňanský

 

Szerdán az SNS székházában folytatott megbeszélést Andrej Danko (SNS) és Robert Fico (Smer-SD). A találkozóra Peter Pellegrini (Hlas-SD) is meghívást kapott, de nem ment el.

 

A nemzetiek elnöke szerint sok közös pont van az SNS és a Smer programjában, Fico pedig megbízható partnernek nevezte az SNS-t. A korábbi kormányfő szerint, ha Danko pártja a többi kis nemzeti párttal együtt bejut a parlamentbe, „fontos szerepe lesz a választások után”.

 

Danko saját elmondása szerint bízik benne, hogy a Smer-SD, a Hlas-SD és az SNS képezheti a következő kormány alapját. Fico a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Pellegrini nem akar vele tárgyalni.

 

 hirdetes_400x285  

„Nem akarja, hogy közös fénykép készüljön rólunk, mert elijesztené a Progresívne Slovenskot és az SaS-t attól a koalíciótól, amiről álmodik. Én ezt elfogadom, de továbbra is az a véleményem, hogy azokra az emberekre kellene alapozni az új kormányt, akik korábban közösen a Smer-SD-t alkották”

 

mondta Fico.

 

Pellegrini egyébként a sűrű programjára hivatkozva nem fogadta el Danko meghívását. A Hlas elnöke kedden Komáromban jelentette be Vlček Erik „leigazolását”, majd aláírásgyűjtést indított a Klapka téren. Ezután Gútára ment, szerdán pedig Dunaszerdahelyre hirdette meg aláírásgyűjtési akcióját.

 

Erik Vlček olimpikon és világbajnok kajakos csatlakozik a Hlas-SD párthoz

 

Körkép.sk-hírlevél. A Gútai Malom kapzsisága, magyar fecskék szlovák pártokban, Fico előretör

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!