Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

Peter Pellegrini, a HLAS elnöke pénteken az újságíróknak kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy vajon a választásokat követően a Smerrel vagy a PS-szel lépne koalícióra szívesebben.

 

„Remélem, hogy nem lesz szükség ilyen választásra. Mindkét párt a versenytársunk”

 

mondta. Hozzátette:

 

„Én még egy élő PS-es politikussal sem találkoztam, a programjukat sem láttam. A Smernél megint kétarcúságot látunk, a Youtubon Szlovákiát a Kremlhez fordítanák, (…) aztán azt mondják, hogy Ukrajnát fel kell venni az EU-ba”

 

 hirdetes_300x300  

mondta Pellegrini, majd kijelentette, hogy „olyan kormányt akar, amely tiszteletben tartja Szlovákia betagozódását az EU-ba és NATO-ba”.

 

A HLAS a felméréseken már csak a második helyen szerepel a Smer után és a PS előtt. Néhány hónappal ezelőtt még jó esély mutatkozott egy HLAS-PS-SaS koalícióra, ám azóta az SaS rendkívüli mértékben meggyengült, a HLAS támogatottsága szintén esett az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokkal kapcsolatos megengedő retorika miatt. Jelen állás szerint a felmérések minimális esélyt mutatnak egy életképes balliberális koalícióra. A HLAS és a Smer együtt azonban jó eséllyel egy harmadik szövetséges párttal stabil koalíciót tudna létrehozni, ám egy ilyen kormány óriási mediális és külföldi nyomásnak lenne kitéve.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!