Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A Heger-féle Demokrati megalapítja képviselői klubját, amely informálisan a parlamentben fog működni. A tagok nemcsak a Demokrati párt tagjai, hanem a Zmeny zdola képviselői és pártállás nélküli politikusok is. A hírről Juraj Šeliga képviselő tájékoztatott.

 

A klubban 13 képviselő foglal helyet. Šeliga elmondta, hogy a parlament következő ülésein egyeztetni szeretnének a törvények megszavazásakor, hogy ne menjenek át populista javaslatok.

 

Šeliga szerint, ha a következő májusi ülésen minden parlamenti javaslat elfogadásra kerülne, Szlovákia több mint kétmilliárd euróval adósodna el.

 hirdetes_810x300  

 

 „Ez azt mutatja, hogy milyen helyzetben vagyunk, és milyen brutálisan veszik egyes politikai pártok a választási kampányt. Legyen szó 500 euróról ide, és 500 euróról oda, vagy a nyugdíjasok bónuszáról és az ingyenes ebédről. Az államkassza nem holmi pénztárgép, amelyből bármikor pénzt lehet kivenni“

 

– mondta Šeliga.

 

A párt mintegy tíz törvénytervezetet nyújtott be a következő ülésre.

 

A Demokrati képviselői nem támogatják azokat a törvénymódosításokat, amelyek nem kapnak „zöld utat” a pénzügyminisztériumtól.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!