Nyitókép: Archív

Egyre forrósodik a hangulat a Szövetség-Aliancia Most-Híd platformjának 2-3 politikusa körül. Az idő ugyanis egyre fogy, a pártok már véglegesítik a választási listájukat, nekik pedig ürügyet kell találniuk a távozásra a Szövetségből. Mindezt azért, hogy még időben mentőmellényt kapjanak valamelyik szlovák, vagy félszlovák párt listáján.

 

Rigó Konrád, Solymos László, Agócs Atilla számára árulásuk után a Hlas, a Demokraták, a PS vagy Simon Zsolt pártja jöhet leginkább szóba.

 

Indokuk a távozásra Gyimesi György érkezése, aki pont hogy a párt bejutási esélyeinek növelése céljából érkezhet.

 hirdetes_400x285  

Solymos László: Ha Gyimesi jön, akár az én 2. helyemet is megkaphatja

 

Gyimesi tegnap a szlovák közrádió délutáni beszélgetős műsorának vendége volt. Anna Vargová műsorvezető megkérdezésére megerősítette, hogy a 150. helyen indulhat a választásokon.

 

A Most-Híd érdekeltségi körébe tartozó portálok és a platform arcai ezt azonnal szenzációként tálalva úgy hozták, mintha Gyimesi már kész tényt jelentett volna be.

 

Csakhogy ez nem így van, amit az egyik, érintett portál cikke alatt maga az érintett is cáfolt.

 

A Szövetség 150. helye ugyanis bár valóban az egyezség tárgya, és erről már megegyeztek, de koránt sincs még megegyezés mindenről. Addig pedig a részegyezségek is tárgytalanok.

 

Gyimesi lényegében azt erősítette meg, amit maga az MKP platform elnöke, Berényi József árult el a sajtónak, hogy Gyimesi – ha mindenben megegyeznek – a 150. helyen szerepelhet a Szövetség-Aliancia listáján.

 

A hidasok és sajtójuk részéről tehát semmi más nem történt, mint indokkeresés a távozásra. Fontos számukra ugyanis, hogy időben továbbálhassanak és ne késsék le így a választási listáról szóló tárgyalásokat más pártokkal.

Gyimesi György: Ha szét akarnám verni a magyarokat, maradok az OĽaNO-ban és elfogadom Matovič lukratív ajanlatát.

Ebben a cikkben elolvasható, mi is hangzott el pontosan Gyimesi részéről a műsorban.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.