Nyitókép forrása: tasr

 

Samuel Vlčan (OĽaNO) megbízott mezőgazdasági miniszter csütörtökön bejelentette, hogy lemond posztjáról. A döntést azután hozta meg, hogy kiderült, családi vállalkozása 1,4 millió eurós dotációt kapott a Ján Budaj vezette környezetvédelmi minisztériumtól. Vlčan lemondó nyilatkozatát már átadta Zuzana Čaputová államfőnek. Ha elfogadja Vlčan lemondását, újabb súlyos belpolitikai dilemmák adódhatnak. Mivel a kormány tavaly decemberben megbukott, és a Heger-kabinet csak ügyvivő státusztban kormányoz, új személyt kijelölni a miniszteri székbe nem lehet, azt egy másik miniszternek kell átvennie. Eduard Heger megbízott kormányfő például emiatt ma két kulcsminisztériumot – a pénzügyit és egészségügyit – vezet a miniszterelnöki feladatok mellett, ami miatt sok kritika éri.

 

Vlčan csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem sértett törvényt, bár a dotációs összefüggések szerdai medializálását követően Ján Budaj is bejelentette, hogy felülvizsgálják a döntést.

 

Vlčan VS COnsulting nevű cége 55 százalékos tulajdonrésszel bír a Reko Recycling nevű vállalkozásban, amely 1,4 millió eurót kapott hulladék-újrahasznosítással kapcsolatos projektekre.

 

 hirdetes_810x300  

Vlčan már korábban is kijelentette, hogy hivatali ideje lejárta után befejezi nagypolitikai pályafutását.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!