Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Rastislav Káčer volt külügyminiszter állítólag kilép a Demokrati pártból. Káčer elégedetlen azzal, hogy a párt nem védekezik Igor Matovič támadásai ellen, és nem tud elég szavazót megszólítani.

 

A diplomácia ideiglenes vezetője a Heger-féle Demokrati tagja, amely az OĽaNO parlamenti klub szétválásával jött létre. A jól értesült forrására hivatkozó Aktuality.sk szerint Káčer hamarosan távozik a pártból.

 

Ha az információ beigazolódik, rövid időn belül ez lesz a miniszter második politikai távozása. Múlt pénteken (május 5-én) kérte a külügyminisztérium vezetői mandátumának visszavonását. Az Aktuality szerint Káčer már régóta elégedetlen volt azzal, ahogy a kormány elveszti a bizalmat, mert az is gyengítette Szlovákia külpolitikai irányultságának támogatottságát.

 hirdetes_810x300  

 

A meg nem nevezett forrás szerint Káčer azért hagyja el a Demokratit, mert nem tetszett neki a dolgok alakulása. A pártnak nem sikerült új arcokat és szavazókat megszólítania. A Focus legutóbbi felmérése szerint a Demokrati mindössze a válaszadók 3,6 százalékát szólítaná meg, ami azt jelenti, hogy be sem jutnának a parlamentbe.

 

Káčer állítólag azzal is elégedetlen volt, hogy a Demokrati párt nem tudott reagálni a politikai versenytársak, különösen az OĽaNO elnökének, Igor Matovičnak a támadásaira.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!