Nyitókép: Linkedin.com

 

Balík Péter Veronika Remišová beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes utódja lesz. Kinevezése a Körkép.sk információi szerint már csak idő kérdése.

 

Az 1984-es születésű Balík Nagykürtösről származik, édesapja, Balík László évekig az MKP nagykürtösi járási elnöke volt, 2021-ben azonban lemondott és kilépett a pártból. Fia szakmai pályán mozgott eddig. A miniszteri székbe Remišová minisztériumából érkezik, ahol 2020 óta az Innováció, Stratégiai Befektetések és Elemzések főosztályát igazgatta.

 

Korábban, 2017 és 2020 között az Európai Befektetési Banknál dolgozott, ezt megelőzően, 2016. január és 2017 májusa között az Egyesült Államok pozsonyi nagykövetsége politikai és gazdasági részlegének volt a munkatársa. Majd 3 évig az Európai Befektetési Bank varsói részlegén dolgozott.

 hirdetes_810x300  

 

Formálódik a szakértői kormány, több név is változott. A legnagyobb vita az oktatási tárcánál alakult ki

 

2012-2014 között Richard Sulík, az SaS elnökének parlamenti képviselői asszisztense volt.

 

2009-ben nyolc hónapon keresztül Csehország ENSZ melletti állandó képviseletén tevékenykedett New Yorkban, majd két évig Budapesten, a CEMI konzultációs cég kötelékébe tartozott. Ezt követően a szlovák egészségügyi reformot előkészítő, Peter Pažitný és Tomáš Szalay által létrehozott Health Policy Institute (HPI) szenior konzultánsa volt.

 

Diplomáját a pozsonyi Közgazdaságtdományi Egyetemen szerezte, de tanulmányokat folytatott a budapesti Corvinus Egyetemen, Bécsben, valamint a CEU-n is.

 

A magyar és szlovák mellett angolul, németül és franciául beszél.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.