Nyitókép forrása: TASR – Dano Veselský

 

Agócs Attila, a Most-Híd platform politikusa nem sokkal az MKP platform szombati bejelentését követően reagált arra, hogy a konzervatív platform megszavazta Gyimesi György választási listán történő szerepeltetését.

 

„Döntött az MKP platform – nélkülünk és Gyimesivel akarják folytatni. „

 

írta a Facebookon. Bugár Béla narratívájával összhangban az MKP platformról úgy fogalmazott, hogy az „válságba vitte” a Szövetséget.

 

„A Híd platform vezető politikusai a hétfőn esedékes grémiumi ülésen megpróbálják újraéleszteni a sikertelen matoviči transzplantáció – Gyimesi beültetése – után tetszhalott közös pártot, de minden perccel kisebb az esélye a páciens felépülésének.”

 

  hirdetes_300x300   

írta.

 

Íme, a Szövetség-Aliancia befutó helyeinek listája Gyimesivel

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Most-Híd platform korábban határozatban jelezte, hogy ha Gyimesi rajta lesz a listán, a vegyespárti platform távozik. Forró Krisztián szombaton erre azzal reagált, hogy jogilag a Most-Híd platform nem tud távozni a Szövetségből, csak egyének távozhatnak belőle.

 


 

Fontos részlet, hogy a grémium hagyja jóvá a platform jelöltlistáit, amelyben az MKP platform kisebbségben van, mert minden platform 2-2 mandátummal rendelkezik a testületben. Az MKP platform azt javasolta, hogy a végső döntést hozza meg a párt Országos Tanácsa titkos szavazással, mert ez lenne a legdemokratikusabb megoldás.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.