Nyitókép: sita

 

„Elfogadhatatlannak tartom, hogy a Szövetség Híd-platformjának, sőt, annak vezetőségének néhány tagja azt a valótlanságot állítja, miszerint a Híd-platform távozik a Szövetségből” – közölte a Körképnek küldött közleményében Forró Krisztián, a Szövetség párt elnöke.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Szövetség Most-Híd platformjának Országos Tanácsa arról hozott döntést, hogy a Most-Híd platform megszünteti önmagát a párton belül, tagjai pedig kilépnek a Szövetségből.

 

Mint azt jeleztük, valószínűleg nem az egész Most-Híd távozik, ezt támasztja alá Forró Krisztián pártelnök is, aki közleményében kiemeli, hogy járási és egyéni szinten is jelezték már „hidasok”, hogy ők maradnak, nem terveznek kilépni a pártból.

 

 hirdetes_810x300  

„Eddig a Tőketerebesi járás Híd-platformjának elnöksége jelezte, hogy elnökségi döntésük értelmében maradnak a Szövetségen belül a Híd-platformban. Ezenkívül a Híd-platform megyei képviselői közül eddig 10 jelezte, hogy továbbra is a Szövetség nevében kívánják segíteni munkájukkal közösségünket. Név szerint Pataki Károly, Kassa megye alelnöke, Juhász János, Pandy Péter, Sačkó Géza, Želinský József a Tőketerebesi járásból, Andruskó Imre a Komáromi járásból, Fekete László a Lévai járásból, Chomča Ervin a Galántai járásból, Tölgyesi Róbert a Vágsellyei járásból, Antal Zoltán a Nagyrőcei járásból. Ezenkívül sok polgármester.”

 

Látszik tehát, hogy amit Solymosék próbálnak egyöntetű döntésként szervírozni, korántsem ennyire egyértelmű.

 

A Most-Híd távozik a Szövetségből, a platform „megszünteti” önmagát

 

Forró Krisztián felhívta a figyelmet a 2020. augusztus 20-án, a Szövetséget képző három párt elnökei által aláírt szándéknyilatkozat egy részletére, melyben elhatározták magukat a felvidéki magyarság egységes politikai képviselete mellett.

 

„Mi, a Magyar Közösség Pártja, a Híd párt és az Összefogás elnökei, ma azért találkoztunk Komáromban, hogy kifejezzük közös és őszinte elkötelezettségünket a szlovákiai magyarok, valamint az ország déli és keleti régióiban élő emberek érdekeinek egységes és felelősségteljes politikai képviselete mellett.”

 

Távozás és hibernálás – Orosz Örs és Rigó Konrád immár közös erővel gyengítik a Szövetséget

 

Aki ezt az egységet elhagyja, gyengíti azt, és viselnie kell annak követkeményeit – véli Forró.

 

„Nekünk pedig, akik komolyan vesszük feladatunkat, és felelősségteljesen állunk közösségünkhöz, feladatunk van. Biztosítani közösségünk és régióink számára a parlamenti képviseletet. Hát munkára fel! Legyünk újra erősek!”

 

zárta állásfoglalását a Szövetség elnöke.

 

Király Zsolt: Világi diktál, Rigó, Solymos és Orosz cselekszik: Szét kell verni a Szövetséget – A Körkép.sk benézett a kulisszák mögé

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.