Nyitókép: Facebook/screenshot

 

A parlamenten kívüli Demokraták elnöke, Eduard Heger volt miniszterelnök a választások után a KDH-val és a Progresszív Szlovákiával (PS) is el tudja képzelni a közös koalíciót. Ezt keddi sajtótájékoztatóján jelentette ki. Szerinte egy ilyen összetételű kabinet konstruktív alternatíva és békekormány lenne.

 

„Azzal a fenyegetéssel állunk szemben, hogy a demokráciát lábbal fogják tiporni. Ez legyen az a közös nevező, amire alapozunk. Egyúttal ki kell jelentenünk, mely emberek akarnak demokratikus Szlovákiát építeni, és megerősíteni a demokrácia értékeit Szlovákiában”

 

– mondta.

 

 hirdetes_300x300  

Szerinte a cél a működő állam, az igazságosság és a törvény előtti egyenlőség működése. Ebben lát kereszteződést a KDH-val és a PS-szel. „Ha megosztottak leszünk kultúretikai kérdésekben, akkor Robert Fico (Smer-SD) és a szélsőségesek nyernek, és mi csak lesni fogunk” – mutatott rá.

 

Hozzátette: Igor Matovič, az OĽANO vezetője és Richard Sulík, az SaS elnöke csak veszekedéseket és káoszt teremtett a kormányban. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy a demokratikus pártok együtt tudnak működni.

 

A KDH-val és más pártokkal való esetleges választás előtti együttműködésre vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy nyitottak rá. „Ma a labda más pártok kezében van, akiknek meg kell nyilvánulniuk azzal kapcsolatban, hogy hajlandóak-e ilyesmire” – mondta. Egyúttal felelősségre szólított fel, és felhívta a figyelmet a választók szavazatvesztésének lehetőségére.

 

Jaroslav Naď képviselő ezzel összefüggésben emlékeztetett a KDH korábbi parlamenti választási eredményeire. Feltette a kérdést, mit ért el azzal, hogy mindig önállóan akart indulni a választásokon, és mit érne el, ha végre öt képviselője lenne a Smer-SD-vel és a szélsőségesekkel körülvéve.

 

„Az alternatíva egy jó, demokratikus, Nyugat-barát, tisztességes, nem korrupt kormány felépítése. Ezt akkor tudjuk létrehozni, ha összefogunk. A Demokraták készen állnak bárki telefonhívására, aki komolyan gondolja”

 

– mondta.

 

A KDH elutasította a választási együttműködést a Demokratákkal

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!