Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Richard Sulík volt gazdasági miniszter elutasította azt a vádat, miszerint az állami vagyont pazarolta volna a dubaji EXPO világkiállításon. Keddi sajtótájékoztatóján reagált a Smer-SD ellenzéki párt által közzétett videóra, amelyen a szlovák pavilon éttermében arra buzdítja a jelenlévőket, hogy „igyák ki a bárt”. Sulík szerint ez volt az utolsó nap a kiállítás bezárása és a dubaji EXPO sikeres lebonyolítása után.

 

„Igen, ünneplés volt, ez volt az EXPO utolsó napja”

 

– mondta Sulík. Az exminiszter elmondása szerint a 182 napos kiállítás után mintegy 30 hostess és a kivitelező csapat tagjai vettek részt az ünnepségen.

 

„Mindenkit meghívtam egy italra”

 

– tette hozzá.

 hirdetes_810x300  

 

Igyuk ki a bárt – Kínos videó jelent meg Sulíkról

 

Sulík szerint az italozásra való felszólítás az alkohol Egyesült Arab Emírségekbe történő behozatalának és kivitelének korlátozásához kapcsolódik, és állítólag nem nagy mennyiségű szeszes italról volt szó. Sulík a Geissen család részvételét azzal indokolta, hogy éppen arra jártak.

 

A liberálisok vezetője szerint a könyvelőknek kellene foglalkozniuk a dubaji EXPO-val kapcsolatos könyvelési szabálytalanságokkal, amelyekre Sulík utódja, Karel Hirman hívta fel a figyelmet. Sulík hangsúlyozta, a kiállítás ideje alatt kifizette saját számláit. Az exminiszter szerint az a fontos, hogy a kiállítás költségvetését betartották.

 

Annak ellenére, hogy Sulík szerint hivatalba lépésekor elhanyagolták Szlovákia kiállításon való részvételének előkészítését, rövid időn belül sikerült megállapodni a helyiségekről és a kiállításokról, valamint fél éven belül 550 üzleti találkozó és 11 vállalkozói misszió megszervezésére került sor.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!