Nyitókép forrása: SITA/Branislav Bibel

 

Alojz Hlina egykori parlamenti képviselő, aktivista az előrehozott választásokon a liberális SaS listáján szerepel majd. Legalábbis ez derül ki a Hlina által szétszórt szórólapokból. Ezek arról árulkodnak, hogy a valóban vulgáris és radikális megjegyzésektől sem visszariadó Hlina az SaS 150. helyét kapta meg.

 

Hlina már szlogent is választott: „Ha a jobboldal elbukik, a demokrácia is elbukik”.

 

Hlina valódi kaméleon, csaknem bejárta az egész politikai spektrumot. 2012-ben az OĽANO-val jutott be a parlamentbe. Később a KDH elnöke lett, és elbukta a 2020-as választásokat. Ebben nagy szerepe lehetett, hogy a kereszténydemokrata szavazóbázisának nyilvánvaló akaratával szemben megnemtámadási szerződést kötött a progresszív PS-szel és az álkonzervatív SPOLU-val (ma már Demokrati).

 

 hirdetes_810x300  

A választások után egy időre eltűnt a politikából, majd Umiernení (Mérsékeltek) nevet viselő csoportja szövetkezett a Dobrá Voľbával, ami egy balközép párt, erős atlantista felhanggal. Ez épp a napokban olvad össze a HLAS-szal, előtte azonban a Mérsékeltek megszakították velük az együttműködést. Egy jobbközép, majd kereszténydemokrata, majd balközép párt után most egy liberális, egyre inkább progresszív párt listáján fog feltűnni.

 

Körkép.sk, sita

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!