Nyitókép: SITA

 

A kormányfő pártjaként indult, elnökségében tele miniszterekkel, de mára úgy néz ki, hogy a lufi kipukkadt. Eduard Heger pártját ugyanis elutasították a többiek a választási együttműködést illetően.

 

Nem sikerült megegyezniük sem Dzurindával, sem a Most-Híddal (érdekesség, hogy a hidasok nevében egyre inkább Dzurinda tárgyal), a Demokrata Párttal, a romákkal, és Simon Zsolt hosszú nevű pártjával sem.

 

 hirdetes_300x300  

Hegr Demokraták nevű pártja így valószínűleg egyedül méretteti meg magát a választásokon. Az eredményük szinte borítékolható, hiszen ezt mutatják a közvéleménykutatási adatok is. Míg megalakulásukkor a Focus 5 százalékon mérte őket, áprilisban már csak 3,6 százalékon.

 

Az AKO ügynökség adatait inkább nem hozzuk fel, hiszen az egész AKO egyre furcsább számokat produkál Simon Zsolt és a Szövetség kapcsán. Így nem zárható ki az sem, hogy számaik motiváltak…

 

„Rendkívül szomorúak vagyunk, hogy a többi párt elutasította az együttműködést velünk és inkább külön utat választottak. Az együttműködést nem lehet kikényszeríteni,“ állapította meg Heger.

 

Elmondta, hogy szerinte korrekt ajánlattal álltak elő, mégpedig, hogy a választási lista összetételét és a kampányköltségeket arányosan határozzák meg az elmúlt hónapok közvéleménykutatási adatai alapján.

 

Heger a listavezető helyet is felajánlotta a partnereknek, de nem járt sikerrel.

 

Annak kérdése, hogy Most-Híd és Simon Zsolt pártja egy választási listán indul-e, ma délutánig eldől. Holnap, május 23-án ugyanis a házelnök várhatóah kihirdeti a választások időpontját, ami után új koalíciók, választási pártok már nem jöhetnek létre. Hogy a nemzetáruló Rigó Konrád, a többszörös áruló Simon, Solymos és társaik egy listán lesznek-e, arról ma 16.00 óráig kell megegyezésre jutniuk.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!