Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az egyesült Magyar Fórum, Szlovákia Polgári Demokratái, A Régiókért, a Roma Koalíció, a Demokrata Párt ragaszkodik ahhoz az állásponthoz, hogy nem lesz része a káosznak. Az egyesült pártból ezt Simon Zsolt jelentette ki mai sajtótájékoztatóján, arra reagálva, hogy a vasárnapi ülésen elutasították a Demokraták választási együttműködési ajánlatát.

 

Szerinte ez nem új álláspont, mert pártjuk a kezdetektől ezt az álláspontot hirdette. Szerinte Eduard Heger (Demokraták) is felelős a jelenlegi szlovákiai káoszért.

 

„Azt kell mondjam, hogy az ember azáltal nem fog megváltozni, hogy kénytelen elhagyni a kormányt, és nem szabadul meg a káosz miatti felelősségtől sem. Ahogyan nem lehet mindenki orvos, úgy nem lehet mindenki szakmabeli politikus”

 

– értékelte Simon.

  hirdetes_300x300   

 

Hangsúlyozta, hogy alternatív megoldást jelentenek a jobbközép szavazók számára, akik nem akarják Robert Fico (Smer) és a maffia visszatérését, illetve a jelenlegi káosz folytatódását sem. Meg akarják őrizni az arcukat, mert ebben látják az erős oldalukat.

 

„Nem mi terítettük le a vörös szőnyeget Robert Fico elé, hogy visszatérjen. Nem mi okoztuk ezt. Nincs köztünk senki, aki egy kormányban ülne Robert Ficóval, és senki, aki segítette volna a megbukott kormány zűrzavarát”

 

– jelentette ki Simon.

 

Hozzátette, olyan megoldásokat szándékoznak hozni, amelyeket nem forró tűvel varrnak. Emlékeztetett arra, hogy kedd reggel Boris Kollár házelnök kihirdetheti a parlamenti választásokat, ezért nem akarnak utolsó pillanatra hagyott megoldásokat. Egyúttal feltette a kérdést, hogy Heger miért nem szombat délelőtt hívta őket találkozóra, miért csak vasárnap este találkoztak.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!